Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ποιητικός λόγος θα ακουστεί σε όλη την Αθήνα

English: Polish poet, novelist, and essayist A...
 Adam Zagajewski. (Photo credit: Wikipedia)

Εξήντα εννέα ποιητές από είκοσι δύο χώρες θα απαγγείλουν ποίηση σε μουσεία, πλατείες, ακόμα και σε φυλακές της πόλης, στο πλαίσιο του 1ου  Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών που ξεκινά στις 23 Σεπτεμβρίου από τον κήπο του Μεγάρου Μουσικής


Μία μοναδική συνάντηση κορυφαίων ποιητών από όλον τον κόσμο, θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Αθήνας, από 23 έως 29 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της πρώτης διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών από τον «Κύκλο Ποιητών»

Εκδηλώσεις με θέμα την ποίηση, όπως αναγνώσεις, εκθέσεις, συζητήσεις και μουσικές βραδιές θα λάβουν χώρα σε όλη την Αθήνα, ενώ εκπρόσωποι της σύγχρονης ποίησης θα απαγγείλουν τα ποιήματα τους σε μουσεία, πλατείες, ακόμα και σε φυλακές της πόλης, όπως στις Φυλακές Ανηλίκων Αυλώνα και στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού.

English: Pia Tafdrup, a Danish writer and poet...
 Pia Tafdrup (Photo credit: Wikipedia)
Η εναρκτήρια εκδήλωση του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την  Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, στο κήπο του Μεγάρου Μουσικής, όπου δεκεπτά Έλληνες και ξένοι ποιητές θα διαβάσουν έργα τους, συνοδευόμενοι μουσικά από παιδική χορωδία και ντουέτο κιθάρας.

Τη σύγχρονη ελληνική ποίηση θα εκπροσωπήσουν: η Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ, ο Νάνος Βαλαωρίτης, ο Αναστάσης Βιστωνίτης, ο Γιάννης Δάλλας, η Κική Δημουλά, ο Δημήτρης Καλοκύρης, ο Κώστας Γ. Παπαγεωργίου και ο Τίτος Πατρίκιος. 

Συμμετέχουν οι ποιητές από το εξωτερικό: Homero Aridjis, Lello Voce, Adam Zagajewski, Desmond Eagan, Jochen Kelter, Lan Lan, Juan Carlos Mestre, Miodrag Pavlović και Pia Tafdrup, τα ποιήματα των οποίων θα διαβάσει στα ελληνικά ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Τζούμας

23 Σεπτεμβρίου, κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Ώρα: 20.00, Είσοδος ελεύθερη
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...