Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Mε το «Ζ» του Β. Βασιλικού και τους «Θεατές» του Μ. Ποντίκα σηκώνει αυλαία το Εθνικό Θεάτρο

Οι δύο μεγάλες εισπρακτικές και καλλιτεχνικές επιτυχίες, το «Ζ» του Βασίλη Βασιλικού σε σκηνοθεσία Εφης Θεοδώρου και οι «Θεατές» του Μάριου Ποντίκα σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, επιστρέφουν και φέτος στην πρώτη κρατική σκηνή.


Το μυθιστόρημα-ντοκουμέντο για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη (1963) ,  ένα βιβλίο-σύμβολο τα χρόνια της δικτατορίας, ανεβαίνει πενήντα χρόνια μετά, στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Από τις 20 Σεπτεμβρίου και για 16 παράστασεις, οι ηθοποιοί Θανάσης Δήμου, Μαρία Κεχαγιόγλου, Γιάννης Κότσιφας, Χριστίνα Μαξούρη, Κίτυ Παϊταζόγλου, Γιάννος Περλέγκας, Χάρης Φραγκούλης, Νικόλας Χανακούλας, και Νίκος Χατζόπουλος -υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Έφης Θεοδώρου- αναβιώνουν στη σκηνή,  τα κρίσιμα γεγονότα, από την άφιξη του βουλευτή Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη μέχρι τη δικαστική έρευνα και τα πρώτα αποτελέσματά της.

Αυτή δεν είναι η μόνη παράσταση που θα δούμε ξανά. Η μεγάλη περσινή επιτυχία, η παράσταση «Θεατές» σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου, επαναλαμβάνεται -από τις 20 Σεπτεμβρίου-  για δεύτερη συνεχή χρονιά και για 20 παραστάσεις.

Βασισμένη στο έργο του Μάριου Ποντίκα που, αν και γραμμένο 40 περίπου χρόνια πριν, μας μεταφέρει σε ένα δωμάτιο ενός άθλιου ξενοδοχείου, όπου ένας «θεατής» παρακολουθεί από μία τρύπα στον τοίχο το δράμα ενός ανάπηρου πρώην ταγμασφαλίτη και της γυναίκας του. Την μαρτυρία του θα μοιραστεί στη συνέχεια με τη δική του σύντροφο, βάζοντας το κοινό να κρυφοκοιτάξει τη δική του ιστορία. Παίζουν οι Στεφανία Γουλιώτη, Νικόλας Παπαγιάννης, Άλκηστις Πουλοπούλου και Νίκος Ψαρράς.

Με αφορμή την επανάληψη των δύο παραγωγών του το Εθνικό Θέατρο κάνει στους θεατές του και μία ειδική προσφορά: σε κάθε παράσταση και των δύο έργων, οι δέκα πρώτοι θα μπορούν να προμηθευτούν το εισιτήριο τους στην τιμή των 5 ευρώ.

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ, 12 ευρώ (Σύλλογοι), 10 (φοιτητικό), 5 ευρώ (άνεργοι, ΑΜΕΑ) Η προπώληση ξεκινάει στις 18 Σεπτεμβρίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...