Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ Κυριακή 23 Μαΐου στο ΣΚΑΪ


Την  τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων από τηνΕλληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα μεταδώσει σε μαγνητοσκόπηση την Κυριακή 23 Μαΐου στη 1.00 η τηλεόραση του  ΣΚΑΪ με παρουσιαστή τον Γιώργο Κιμούλη.
Για πρώτη φορά, τα 180 μέλη της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου – όλοι τους ενεργοί και διακεκριμένοι κινηματογραφιστές – ψήφισαν και ανέδειξαν, από το σύνολο των ελληνικών ταινιών που προβλήθηκαν στις αίθουσες το 2009, τιςυποψηφιότητες για τις 18 κατηγορίες βραβείων των «ελληνικών Oscars».
Σύσσωμος ο κινηματογραφικός κόσμος, αλλά και όσοι αγαπούν το ελληνικό σινεμά, στηρίζουν την πρωτοβουλία αυτή που ξεκίνησε από την κίνηση «Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη» που την αποτελεί η πλειονότητα των ενεργών δημιουργών του κινηματογράφου.
Όπως είπε ο σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος: «ένα όνειρο 20 χρόνων γίνεταιπραγματικότητα», ενώ όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Πρόεδρος της Ακαδημίας,Τάσος Μπουλμέτης, «Επιτέλους, γίνεται αυτό που ισχύει σε όλο τον κόσμο: οι μάστορες βραβεύουν τους μάστορες».
Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου ιδρύθηκε στις 23 Νοεμβρίου 2009, κατά τα πρότυπα των αντίστοιχων διεθνών Ακαδημιών.
Τα «Ελληνικά βραβεία κινηματογράφου»  στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...