Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

PARASKEVAS BOUBOURAKAS - on the road


Η ART 10 GALLERY εγκαινιάζει την έκθεση φωτογραφίας τουΠαρασκευά Μπουμπουράκα με τίτλο ON THEROAD, την Πέμπτη 27 Μαΐου 2010, στις 20:30.
Ο Παρασκευάς Μπουμπουράκας ταξιδεύει και παγιδεύει με το φακό του εικόνες, με ματιά ρεπόρτερ και ευαισθησία καλλιτέχνη. Σ’ ένα ταξίδι που εκτίνεται από την Ινδία, το Βιετνάμ, την Καμπόντια, το Κασμίρ, το Λαντάκ, το Νεπάλ, το Θιβέτ, το Έβερεστ, μέχρι το Άγιο Όρος, στη Μονή Εσφιγμένου.
Ο ίδιος λέει για τη δουλειά που παρουσιάζει στην έκθεση “ON THE ROAD”:
Μια αφηρημένη μορφή, ένα εκφραστικό πρόσωπο, μια εφήμερη στιγμή, «παγώνουν» για να αποτελέσουν τα ίχνη πάνω στα οποία θα πραγματοποιηθεί ένα ταξίδι στο χώρο, το χρόνο, τον ψυχισμό, την έκφραση με οδηγό τη φωτογραφία. 36 φωτογραφίες «on the road», σ’ ένα μακρύ ταξίδι στην Ασία. 36 στιγμές αιχμάλωτες στο χρόνο, αποσιωπούν τις λέξεις, μπροστά στην αίσθηση του μυστηρίου που αποπνέουν, στοχεύοντας να μας θέσουν σ’ έναν ενεργό διάλογο σε οποιαδήποτε απόπειρα ερμηνείας τους.

Ο Παρασκευάς Μπουμπουράκας γεννήθηκε στον Τύρναβο Λαρίσης το 1972. Τα τελευταία 10 χρόνια εργάζεται ως επαγγελματίας μοντέλο σε παγκόσμιο επίπεδο. Ζει στις μητροπόλεις της μόδας και έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους οίκους μόδας και φωτογράφους παγκοσμίως. Το 2006 κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Για μια υπέροχη ζωή» από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Τα τελευταία δύο χρόνια ασχολείται και με τη φωτογραφία, ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο. Η φωτογραφία του είναι κυρίως ανθρωποκεντρική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...