Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Χορός και μουσική από τους κινέζους της Νέας Υόρκης !


Στις 3 & 4 Ιουνίου 2010, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το μεγαλειώδες υπερθέαμα Shen Yun Performing Arts. Το ομώνυμο σύνολο που ιδρύθηκε το 2006 στην Νέα Υόρκη από επιφανείς κινέζους καλλιτέχνες, έχει ως κύριο στόχο του την αναβίωση του γνήσιου κινέζικου παραδοσιακού πολιτισμού και αποτελεί το κορυφαίο σύνολο κλασικού κινέζικου χορού και μουσικής παγκοσμίως.

Στις παραστάσεις του οι οποίες αποτελούνται από 20 περίπου αυτοτελή μέρη χορού, μουσικής και τραγουδιού, κυριαρχούν η ομορφιά, το φως, τα πλούσια και ζωντανά χρώματα, η αρμονία, η καλαισθησία, η κομψότητα και η χάρη παράλληλα με την ενέργεια και τον δυναμισμό στην κίνηση.

Η 40-μελής ορχήστρα του, παντρεύει ανεπανάληπτα, κινέζικα παραδοσιακά και κλασικά δυτικά μουσικά όργανα παράγοντας έναν μοναδικό και εξαιρετικά αρμονικό ήχο, που κυριολεκτικά δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της παγκόσμιας μουσικής.

Τα κοστούμια των χορευτών είναι χειροποίητα όπως τα γνήσια παραδοσιακά ενώ η τεράστια οθόνη ψηφιακής προβολής πίσω από τους καλλιτέχνες μεταφέρει τον θεατή στο κέντρο της σκηνής.

Βασικό και χαρακτηριστικό γνώρισμα του Shen Yun Performing Arts είναι η πλήρης ανεξαρτησία του από την κηδεμονία του κινεζικού καθεστώτος.

Το 2009 οι παραστάσεις του ξεπέρασαν τις 340 σε περισσότερες από 100 πόλεις και θέατρα παγκοσμίως συμπεριλαμβανομένων των Radio City Music Hall (Νέα Υόρκη), Royal Festival Hall (Λονδίνο), Palais de Congres de Paris (Παρίσι) και πολλών άλλων.

“Συναρπαστικό” –
MSNBC News
“Εκπληκτικοί χοροί… απόλυτα μοναδική μουσική” – Brooklyn View
“Εμπνευσμένο, πανέμορφο… Μια πανέμορφη εμπειρία” – Philadelphia Weekly
“Χάρμα οφθαλμών” – TalkinBroadway
Περισσότερες κριτικές και σχόλια: http://www.shenyunperformingarts.org/reviews
Παραστάσεις:
Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010, 9:00 μμ
Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010, 9:00 μμ
Περισσότερες πληροφορίες: http://www.shenyunperformingarts.org/
Πληροφορίες εισιτηρίων: http://www.shenyunperformingarts.org/athens

Παρουσιάζεται από την Ελληνική Ένωση Φάλουν Ντάφα
 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Διακεκριμένη Ζώνη - 110 €
Α’ Ζώνη --------------   80 €
Β’ Ζώνη --------------   60 €
Γ’ Ζώνη --------------   40 €
Φοιτητικό ------------   25 €

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...