Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Σεξ και φιλανθρωπία

Γράφει: Δηµήτρης Δανίκας 

Στον έβδοµο όροφο του ξενοδοχείου «Μartinez» στην Κρουαζέτ, πλούσιες κυρίες απ’ όλο τον κόσµο, κεκλεισµένων των θυρών, «χτυπούσαν» χθες το απόγευµα σε δηµοπρασία, τα φορέµατα ωραίων και µοιραίων του Χόλιγουντ που είχαν φορεθεί στα Οσκαρ.
Οπως εκείνο το κόκκινο της Πενέλοπε Κρουζ (που ήταν και η οικοδέσποινα µαζί µε τον Χαβιέ Μπαρντέµ) ή το εντυπωσιακό κρεµ της Σαρλίζ Θερόν και άλλα. Μάζεψαν 260.000 ευρώ που θα πάνε στη φιλανθρωπική οργάνωση του Σον Πεν υπέρ της Αϊτής. Και εις ανώτερα!
Στην ίδια Κρουαζέτ, αυτό, όπου το ζεύγος Ράιαν Γκόσλινγκ και Μισέλ Ουίλιαµς έδωσε ρέστα σε έναν σεξουαλικό µαραθώνιο ακατάλληλο για µικρά παιδιά. Φυσικά εκτός red carpet. Ως πρωταγωνιστές της αµερικανικής παραγωγής «Μy Βlue Valentine». Στο µεταξύ και καθώς οι κοσµικογράφοι τρέχουν αλαφιασµένοι από το ένα στο άλλο πάρτι πέφτει η είδηση της σκόνης. Οχι φυσικά της άσπρης, αλλά της άλλης από το ηφαίστειο της Ισλανδίας. Ετσι η Σάρον Στόουν φοβούµενη ακύρωσε προσωρινά την αιθέρια εισβολή της.
Στο µεταξύ ο Τιµ Μπάρτον κυκλοφορεί ανάµεσα σε δύο θηλυκές υπάρξεις. Εκ δεξιών του η Ναόµι Γουότς και εξ ευωνύµων η Ιζαµπέλ Ιπέρ.
Κορυφαία όλων, ίσως και της Εύας (της Χερτζίκοβα), ποια νοµίζετε; Η... Ολυµπιακός. Η Αντριάνα Καρεµπέ (ΦΩΤΟ). Με µια τουαλέτα τόσο µακριά που δεν άφηνε να εισχωρήσει µισό βλέµµα. Who ο σχεδιαστής; Τι να σας πω. Τέτοιες λεπτοµέρειες µε κάνουν ακατάλληλο για fashion και ντεφιλέ.
Δεν τελειώσαµε. Και η πριγκίπισσα Καρολίνα είναι εδώ.
Αλλά και η Γκλεν Κλόουζ. Πάνε χρόνια. Διότι στο Χόλιγουντ, όπως λένε όλες οι παθούσες, µετά τα τριάντα, άντε τα σαράντα, Νo place για γυναίκες. Η Γκλεν λοιπόν κατέφθασε κι αυτή εδώ για το προµοτάρισµα µιας επερχόµενης ταινίας της.
Το ίδιο και η Εµανουέλ Μπεάρ. Με την οποία µου συνέβη το εξής: Πριν από χρόνια στο ίδιο ασανσέρ σε ξενοδοχείο του Παρισιού. Από αµηχανία το βλέµµα µου έπεσε προς τα κάτω. Οπότε η Μπεάρ που κάπως µε ήξερε αλλά και επειδή η γιαγιά της είναι Ελληνίδα, µου είπε:
«Σας ξέρω εσάς τους Ελληνες»!
Φωτογραφία
Οι Γάλλοι στα πόδια του Κεν Λόουτς
Το αφεντικό των Καννών, ο Τιερί Φρεµό, έπεσε - περίπου - στα πόδια του σοφού άγγλου και αριστερού γέροντα Κεν Λόουτς.
«Ρlease, Κen, φέρε την ταινία σου στο δικό µου φεστιβάλ». Τι να κάνει κι αυτός; Το προσωπικό του πρόγραµµα έλεγε να την πάει στη Βενετία. Οι παρακλήσεις τον έπεισαν. Ετσι την έφερε. Ετσι κατέπληξε. Και όπως πάει το πράγµα την Κυριακή θα φύγει µε τον Χρυσό Φοίνικα!
Ο Λόουτς λοιπόν µε ένα εξαιρετικό σενάριο του Πολ Λάβερτι, υπογράφει µια από τις καλύτερες ταινίες του. Το «Route Ιrish» µετατρέπει το «Ηurt Locker» της Κάθριν Μπίγκελοου µε τα έξι Οσκαρ σε απλή οδοντόκρεµα. Δυνατό θρίλερ, σωµατικό βίωµα, κανιβαλισµός βρετανών φαντάρων στη Βαγδάτη, αδελφική σχέση δύο φίλων από το Λίβερπουλ και αγωνία µέχρι το τελευταίο λεπτό. Αν το καστ των (εξαιρετικών βρετανών)
ηθοποιών ήταν αµερικανικό, µε τον Μπραντ Πιτ λόγου χάριν, η ταινία θα έσκιζε στα ταµεία και θα πήγαινε για δέκα Οσκαρ. Μέχρι στιγµής η µοναδική κινηµατογραφική γέφυρα του διαγωνιστικού προγράµµατος που ενώνει την τέχνη µε το κοινό. Α, ξέχασα. Μόνο µία η προβολή. Για τριακόσιους, όλους κι όλους δηµοσιογράφους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...