Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Τριήμερες πολιτιστικές δράσεις για τον Εορτασμό της Πανευρωπαϊκής Νύχτας των Μουσείων


Το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Νύχτας Μουσείων στις 15 Μαΐου 2010, με τριήμερες εικαστικές δράσεις.

Πολιτιστικός θεσμός διεθνούς εμβέλειας, η Νύχτα των Μουσείων συνδέεται φέτος με το "Παγκόσμιο Έτος Επαναπροσέγγισης Πολιτισμών" υπό την αιγίδα της UNESCO.

Το Μουσειο Κοσμηματος Ηλια Λαλαουνη θα φιλοξενήσει μέρος της έκθεσης «Ερυσίχθων. Σύγχρονη Ανάγνωση του Μύθου» που διοργανώνει το κέντρο Ερεύνης της Ακαδημίας Αθηνών , ως κοινή εικαστική δράση του Δικτύου Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας. Στο πλαίσιο αυτό θα παρουσιαστούν έργα γλυπτικής της Αλεξάνδρας Αθανασιάδη καθώς και video art των Γιώργου Ταξιαρχόπουλου, Σαββίνας Πατρικίου και Γρηγόρη Μαρκάτου.

Eπιπλέον, σε συνάρτηση με τη θεματική του φετινού εορτασμού, το Μουσειο Κοσμηματος Ηλια Λαλαουνη

θα υποδέχεται το κοινό από την Παρασκευή 14 έως την Κυριακή 16 Μαΐου με την ευκαιρία μιας διαφορετικής «ανάγνωσης» των Μονίμων Συλλογών και της περιοδικής έκθεσης «Mικρογλυπτά από τις Μόνιμες Συλλογές και Νέες Δωρεές» με ειδικές ξεναγήσεις από τους επιμελητές του μουσείου, που θα επικεντρωθούν στην πολυπολιτισμική διάσταση των εκθεμάτων.

Το Σάββατο 15 Μαΐου, το Μουσείο θα ανοίξει με ελεύθερη είσοδο στο κοινό 7-9 μ.μ. , με ένα ποτήρι κρασί υπό το φως των αστεριών.
Ώρες Λειτουργίας Τριημέρου
Παρασκευή 14 Μαΐου, 8.30 π.μ. – 4.30 μ.μ.
Σάββατο 15 Μαΐου, 8.30 πμ. – 4.30 μ.μ. & 7.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ. (ελεύθερη είσοδος)
Κυριακή 16 Μαΐου, 11.00 π.μ. – 4.00 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...