Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Κουαρτέτο Βερολίνου με σόλο κλαρινέτο


Tο Κουαρτέτο της Φιλαρμονικής του Βερολίνου συναντά τον διεθνώς βραβευμένο κλαρινετίστα Διονύση Γραμμένο σε μία συναυλία στη σκηνή του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» την Παρασκευή 14 Μαΐου. Στη συναυλία θα ακουστούν έργα Μότσαρτ, Σοστακόβιτς και Μπραμς.
Πιο συγκεκριμένα, η Ορχήστρα και ο Διονύσης Γραμμένος θα ερμηνεύσουν το «Κουαρτέτο σε ρε ελάσσονα Κ. 421», ένα από τα έξι κουαρτέτα εγχόρδων που αφιέρωσε ο Μότσαρτ στον Χάιντν, το «Κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 5 έργο 92, σε σι ύφεση μείζονα» του Σοστακόβιτς, έργο που φέρει τη μουσική υπογραφή του συνθέτη και το «Κουιντέτο για κλαρινέτο και έγχορδα σε σι ύφεση ελάσσονα» του Μπραμς.
Το Κουαρτέτο της Φιλαρμονικής του Βερολίνου έχει χαρακτηριστεί από τον βρετανικό Τύπο ως ένα από τα τέσσερα σημαντικότερα και καλύτερα κουαρτέτα. Έχοντας συμπληρώσει ήδη 20 χρόνια στη διεθνή μουσική σκηνή και με μεγάλη και ποικίλη δισκογραφία, το Κουαρτέτο έχει εμφανισθεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης, της Βόρειας και Νότιας Αμερικής, καθώς και στην Ασία.
Ο Διονύσης Γραμμένος με τη σειρά του, είναι ίσως ο νεαρότερος σολίστ που έχει ποτέ συμπράξει με το Κουαρτέτο, γεγονός που αποτελεί προσωπική του τιμή αλλά και μεγάλη διάκριση για την Ελλάδα. Ο Γραμμένος έκανε το ντεμπούτο του στην Ευρώπη με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βιέννης και στη συνέχεια ακολούθησε μια δυναμική πορεία ως σολίστ με Ορχήστρες όπως Ραδιοφωνία της Νορβηγίας, Ραδιοφωνία και Συμφωνική της Σόφιας, Ορχήστρα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, Nordic Chamber Orchestra και Swedish Wind Ensemble και άλλες ενώ έχει στο ενεργητικό του και σημαντικές συνεργασίες με μεγάλους μαέστρους.
Πληροφορίες: Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Πλατεία Αγίου Γεωργίου, Καρύτση 8, στις 8.30 μ.μ. Τιμές εισιτηρίων 50, 30 10 ευρώ. Προπώληση 210 7234567,www.ticketservices.gr, Υπηρεσία εισιτηρίων Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...