Παρασκευή 7 Μαΐου 2010


Έως και τις 15 Μαΐου 2010 συνεχίζεται η έκθεση Από το Yellow Kid στον Conan που άνοιξε τις πόρτες της στο κοινό την Παρασκευή 16 Απριλίου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Comicdom Con Athens 2010 που διοργανώθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με την Comicdom Press.
 
Το Comicdom Con Athens, η ελληνική γιορτή των comics, ολοκληρώθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία, με την προσθήκη της μιας επιπλέον ημέρας να ανεβάζει τον αριθμό των επισκεπτών στους 7.500. Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών διεξαγωγής του Comicdom Con Athens 2010, φίλοι των comics κάθε ηλικίας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση και να γνωρίσουν την ιστορία των αμερικανικών comics, να πάρουν μέρος σε εργαστήρια, να παρακολουθήσουν προβολές και να γνωρίσουν από κοντά τους κορυφαίους δημιουργούς comics, John Romita Jr, D’ Israeli και Kyle Hotz.
 
Η έκθεση Από το Yellow Kid στον Conan διοργανώνεται από την Ελληνοαμερικανική Ένωση και τηνComicdom Press σε συνεργασία με το Billy Ireland Cartoon Library and Museum του Ohio State University. Το Yellow Kid περιγράφεται από τους ιστορικούς, ως το πρώτο δημοφιλές comic strip. Όταν το 1895, ο Richard Felton Outcault δημιούργησε τον Mickey Dugan ή αλλιώς Yellow Kid με στόχο τη διασκέδαση της αμερικανικής εργατικής τάξης, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι έβαζε τα θεμέλια για την ανάπτυξη ενός νέου είδους αφήγησης- τα comic strips- που θα έβρισκαν αρχικά στέγη στις σελίδες των εφημερίδων. Από τότε σταδιακά άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους και νέα comic strips και χαρακτήρες, οι οποίοι τις περισσότερες φορές άγγιζαν πολιτικά ή κοινωνικά ζητήματα.

Οι σελίδες που επιλέχθηκαν για την έκθεση απεικονίζουν την εξέλιξη, την ποικιλία και την επίδραση των comic strips και comics κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο αιώνων. Αγαπημένοι ήρωες από το μακρινό παρελθόν όπως η 
Little Orphan Annie, ο Prince Valiant, ο Mighty Mouse, o Felix the Cat, αλλά και πιο σύγχρονοι όπως ο Swamp Thing, ο Conan και ο Spider-Man, έργα δημιουργών όπως ο Chester Gould και ο Winsor McCay, δημοφιλείς χαρακτήρες όπως ο Mickey Mouse, έργα που δημοσιεύτηκαν στα κορυφαία περιοδικά MAD και The New Yorker, προσχέδια από το Maus του Art Spiegelman που σηματοδότησε την «ενηλικίωση» της 9ης Tέχνης, αλλά και ήρωες που έφυγαν από το χαρτί και πέρασαν στην οθόνη, παρελαύνουν μπροστά στα μάτια σας, κουβαλώντας μαζί τους και την ιστορική εξέλιξη των αμερικανικών comics. 
Η έκθεση συνοδεύεται από εκπαιδευτικό υλικό, ενώ ομαδικές ξεναγήσεις πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...