Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

O Donovan στην Ελληνοαμερικανική Ένωση


H Ελληνοαμερικανική Ένωση διοργανώνει σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Harvard και την Γκαλερί Govinda (Washington DC) έκθεση εικαστικών του διάσημου μουσικοσυνθέτη Donovan με τίτλο Sapphographs. Τα εγκαίνια της έκθεσης, που επιμελείται ο Chris Murray, Διευθυντής της Γκαλερί Govinda, θα πραγματοποιηθούν στις γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης την Τρίτη 1 Ιουνίου 2010 στις 21:00. O Donovan θα παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης που αποτελεί και την πρώτη του στην Ελλάδα.
Στην έκθεση παρουσιάζονται δώδεκα φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων από την σειρά έργων του Donovan, Sapphographs και είναι εμπνευσμένες από την αρχαία λυρική ποίηση της Σαπφούς (7ος αι. π.Χ.). Ο Donovan στοχεύει μέσα από το εικαστικό του έργο να ενθαρρύνει τη νέα γενιά να ασχοληθεί με την ποίηση. Ο ίδιος επιθυμεί να σταθεί δίπλα στους νέους έλληνες ποιητές και έτσι η τέχνη της ποίησης να επιστρέψει στον πολιτισμό που την γέννησε.
Ο επιμελητής της έκθεσης, Chris Murray γράφει: «Οι Sapphographs αποτυπώνουν τη μυθική ομορφιά της αρχαιοελληνικής παράδοσης και ταυτόχρονα ζωντανεύουν τον αισθησιασμό της φύσης και τη δύναμη των τελετουργιών της αφυπνίζοντας έτσι την διάθεση για καλλιτεχνική δημιουργία. To έργο της Σαπφούς έχει ερμηνευτεί και απεικονιστεί με ποικίλα καλλιτεχνικά μέσα από την εποχή της μέχρι και σήμερα. Ταυτόχρονα έχει εμπνεύσει σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και με διαφορετικούς τρόπους τους μεγαλύτερους ζωγράφους, θεατρικούς συγγραφείς, μυθιστοριογράφους, σχεδιαστές μόδας, χορογράφους και μουσικοσυνθέτες παγκοσμίως».
Η εικαστική ομάδα Revolver, που δουλεύει στην Καλιφόρνια, θα παρουσιάσει στην γκαλερί Χατζηκυριάκος – Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης εγκατάσταση με πολυμέσα, αφιερωμένη στις Sapphographs του Donovan. Η εγκατάσταση αυτή θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να βιώσουν τρισδιάστατα τις φωτογραφίες της σειράς Sapphographs.
Παράλληλα με την έκθεση του Donovan διοργανώνεται διήμερο εκδηλώσεων με τίτλο  SapphoFest με διαλέξεις, ποιητική βραδιά, μουσική και θεατρική παράσταση.
Για την παρουσίαση της έκθεσης έχει σχεδιαστεί online κατάλογος. Οι μεγάλων διαστάσεων φωτογραφίες της έκθεσης εκτυπώθηκαν από το Adamson Atelier.
H Ελληνοαμερικανική Ένωση διοργανώνει σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Harvard και την Γκαλερί Govinda (Washington DC) έκθεση εικαστικών του διάσημου μουσικοσυνθέτη Donovan με τίτλο Sapphographs. Τα εγκαίνια της έκθεσης, που επιμελείται ο Chris Murray, Διευθυντής της Γκαλερί Govinda, θα πραγματοποιηθούν στις γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης την Τρίτη 1 Ιουνίου 2010 στις 21:00. O Donovan θα παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης που αποτελεί και την πρώτη του στην Ελλάδα. Στην έκθεση παρουσιάζονται δώδεκα φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων από την σειρά έργων του Donovan, Sapphographs και είναι εμπνευσμένες από την αρχαία λυρική ποίηση της Σαπφούς (7ος αι. π.Χ.). Ο Donovan στοχεύει μέσα από το εικαστικό του έργο να ενθαρρύνει τη νέα γενιά να ασχοληθεί με την ποίηση. Ο ίδιος επιθυμεί να σταθεί δίπλα στους νέους έλληνες ποιητές και έτσι η τέχνη της ποίησης να επιστρέψει στον πολιτισμό που την γέννησε. Ο επιμελητής της έκθεσης, Chris Murray γράφει: «Οι Sapphographs αποτυπώνουν τη μυθική ομορφιά της αρχαιοελληνικής παράδοσης και ταυτόχρονα ζωντανεύουν τον αισθησιασμό της φύσης και τη δύναμη των τελετουργιών της αφυπνίζοντας έτσι την διάθεση για καλλιτεχνική δημιουργία. To έργο της Σαπφούς έχει ερμηνευτεί και απεικονιστεί με ποικίλα καλλιτεχνικά μέσα από την εποχή της μέχρι και σήμερα. Ταυτόχρονα έχει εμπνεύσει σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και με διαφορετικούς τρόπους τους μεγαλύτερους ζωγράφους, θεατρικούς συγγραφείς, μυθιστοριογράφους, σχεδιαστές μόδας, χορογράφους και μουσικοσυνθέτες παγκοσμίως». Η εικαστική ομάδα Revolver, που δουλεύει στην Καλιφόρνια, θα παρουσιάσει στην γκαλερί Χατζηκυριάκος – Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης εγκατάσταση με πολυμέσα, αφιερωμένη στις Sapphographs του Donovan. Η εγκατάσταση αυτή θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να βιώσουν τρισδιάστατα τις φωτογραφίες της σειράς Sapphographs.Παράλληλα με την έκθεση του Donovan διοργανώνεται διήμερο εκδηλώσεων με τίτλο  SapphoFest με διαλέξεις, ποιητική βραδιά, μουσική και θεατρική παράσταση.Για την παρουσίαση της έκθεσης έχει σχεδιαστεί online κατάλογος. Οι μεγάλων διαστάσεων φωτογραφίες της έκθεσης εκτυπώθηκαν από το Adamson Atelier.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...