Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Εληξε το εμπάργκο ενός αιώνα για την αυτοβιογραφία του Μαρκ Τουέιν

Εκατό χρόνια μετά το θάνατο του διάσημου Αμερικανού συγγραφέα, Μαρκ Τουέιν, η αυτοβιογραφία του θα κυκλοφορήσει σύντομα στα βιβλιοπωλεία. 

Ο Μαρκ Τουέιν πέθανε στις 23 Μαΐου του 1910, αφήνοντας πίσω περισσότερες από 5.000 σελίδες, στις οποίες περιέγραφε τη ζωή του λεπτομερώς. Ο ίδιος, όμως έθεσε εμπάργκο ενός αιώνα για τη δημοσίευσή τους.

Ο Τουέιν δεν εξήγησε ποτέ την κίνηση αυτή αλλά οι ειδικοί εκτιμούν ότι το έκανε ώστε να μπορέσει να μιλήσει πιο ανοιχτά τόσο για τις σχέσεις και τους φίλους του όσο και για την πολιτική. Αυτό και έκανε.

Το χειρόγραφο ανήκει στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια και περιέχει σκανδαλώδεις πληροφορίες. Ο συγγραφέας αφιερώνει περίπου 400 σελίδες στη σχέση του με την Ιζαμπέλ Βαν Κλικ Λιόν, τη γραμματέα του, τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Ο Τουέιν δαπανά μεγάλο μέρος του συγγράμματος, που γράφτηκε μετά το χωρισμό τους, βρίζοντάς την. “Είναι πραγματικά 400 σελίδες χολής”, αναφέρει ένας ιστορικός στην Independent. Η αυτοβιογραφία θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...