Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη εγκαινίασε ο Π.Γερουλάνος

Ως «ευκαιρία για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε πολιτιστικό κέντρο των Βαλκανίων» χαρακτήρισε το επικείμενο επετειακό 2012 (συμπληρώνονται 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους) ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.


Υπογράμμισε πως η Θεσσαλονίκη μπορεί να πρωταγωνιστεί στον πολιτισμό και ότι ο πολιτισμός μπορεί να γίνει πηγή ανάπτυξης για την πόλη, αν οι φορείς της με την αρωγή του υπουργείου καταφέρουν να αναπτύξουν συνέργιες και να διαμορφώσουν μια ενιαία στρατηγική για τη Θεσσαλονίκη.
Μιλώντας στη διάρκεια των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, ο κ. Γερουλάνος -που είναι ο πρώτος υπουργός Πολιτισμού που εγκαινιάζει την έκθεση στα επτά συνολικά χρόνια της διοργάνωσης της- υπογράμμισε πως το «πρώτο στοίχημα που θα πρέπει να κερδίσουμε μαζί με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και τη νέα ηγεσία του είναι η χάραξη εθνικής πολιτικής βιβλίου που θα χαρακτηρίζεται από ρεαλισμό και συνέπεια».
Ο κ. Γερουλάνος όρισε στη διάρκεια της ομιλίας του ως βασικές αρχές μιας εθνικής πολιτικής για το βιβλίο:
* την προώθηση της αναγνωσιμότητας,
* την εξωστρέφεια για να ξεπεράσει το βιβλίο τα σύνορα της γεωγραφίας και της γλώσσας,
* την έμπρακτη στήριξη των νέων δημιουργών,
* την αξιοποίηση των ευκαιριών και δυνατοτήτων που παρέχουν οι τεχνολογίες.

Λίγη ώρα πριν από τα εγκαίνια ο κ. Γερουλάνος πραγματοποίησε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Σαν Σουσάν, υφυπουργό Τύπου και Εκδόσεων της Κίνας, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη επικεφαλής 200μελούς αποστολής από τη χώρα του, που είναι τιμώμενη στη φετινή 7η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης.
Νωρίτερα χαιρετισμό στην τελετή εγκαινίων απηύθυναν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...