Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Στήριξη στη ΔΗΜΑΡ από ανθρώπους της επιστήμης και των Γραμμάτων

Προσωπικότητες της επιστήμης, των γραμμάτων και της Τέχνης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κ. Φ. Κουβέλη για εκλογική στήριξη της Δημοκρατικής Αριστεράς. Πλήθος ανθρώπων του πολιτισμού παραβρέθηκαν, το βράδυ της Μ. Δευτέρας, στο Μουσείο Μπενάκη, σε εκδήλωση στην οποία ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλης παρουσίασε τις πολιτικές προτάσεις του κόμματός του.

Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πελοποννήσου και πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων κ. Θ. Παπαθεοδώρου, ο καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Αντ. Λιάκος, ο καθηγητής της Υστερης Αρχαιότητας στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κ. Δ. Κυρτάτας , ο βοηθός Συνήγορος του Πολίτη και καθηγητής εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, κ. Β. Καρύδης , ο ποιητής και εκδότης κ. Θ. Νιάρχος, οι σκηνοθέτες κ.κ. Λάκης Παπαστάθης και Βίκτωρ Αρδίτης, ο συγγραφέας κ. Β. Βασιλικός, οι ηθοποιοί κ.κ. Στ. Μάινας, Γ. Κυρίτσης, Γ. Γεωργελής, Ζαχαρίας Ρόχας και οι κυρίες Κοραλία Καράντη, Εύα Κοταμανίδου , Μάρθα Καραγιάννη κ.ά.

Ο κ. Κουβέλης κάλεσε σε συστράτευση για την ενίσχυση της ΔΗΜΑΡ, που, όπως είπε, δεν αποτελεί «στενό εγωιστικό κομματικό στόχο», αλλά ανοίγει τον δρόμο για «στέρεες και βιώσιμες μελλοντικές συνεργασίες σε προοδευτική κατεύθυνση».
Επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι η 6η Μαΐου, δεν θα είναι η συντέλεια της Ελλάδας, «όπως προσπαθούν να τρομοκρατήσουν το λαό τα δυο συγκυβερνώντα κόμματα, επειδή είναι τα ίδια τρομοκρατημένα από τα χαμηλά ποσοστά τους».

Οι εκλογές, επεσήμανε, μπορεί να γίνουν η αφετηρία για «θετικές εξελίξεις στο πολιτικό μας σύστημα». Επέμεινε στο μετεκλογικό ρόλο της ΔΗΜΑΡ, η οποία προερχόμενη από την Ανανεωτική Αριστερά, βρίσκεται παράλληλα, όπως υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης, σε συνεχή όσμωση με δυνάμεις που έχουν αναφορά στον δημοκρατικό σοσιαλισμό, την σοσιαλδημοκρατία, τον αριστερό - προοδευτικό εκσυγχρονισμό, την πολιτική οικολογία.

Η ΔΗΜΑΡ είναι έτοιμη, είπε ο κ. Κουβέλης, να αξιοποιήσει τη δύναμη που θα τις δώσει ο λαός για παρέμβαση στις μετεκλογικές διαδικασίες, «είτε από θέσεις προγραμματικής αντιπολίτευσης, είτε από θέσεις συμμετοχής σε κυβερνήσεις συνεργασίας».

Και συμπλήρωσε: «Αποδεχόμαστε δηλαδή την πρόκληση για μια κυβερνώσα αριστερά και δεν είμαστε καθόλου αδιάφοροι απέναντι στο πρόβλημα της διακυβέρνησης της χώρας». Οι προϋποθέσεις που θέτει η ΔΗΜΑΡ για συνεργασίες είναι σύμπτωση σε προοδευτικό πρόγραμμα, φερέγγυες πολιτικές και αξιόπιστα πρόσωπα για την εφαρμογή του. Την πρότασή της την απευθύνει «σε όλες τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου» σε προγραμματική βάση που έχει δυο άξονες: συμμετοχή στην Ευρωζώνη και το ευρώ και παράλληλη δέσμευση για «σταδιακή απαγκίστρωση από τις επαχθείς για τους εργαζόμενους και τους πολίτες διατάξεις του μνημονίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...