Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

O Πίτερ Ο' Τουλ αποσύρεται επίσημα απο την υποκριτική σε ηλικία 79 ετών

Ο κινηματογραφικός και θεατρικός αστέρας Πίτερ Ο'Τουλ, που έγινε παγκοσμίως δημοφιλής απο την ερμηνεία του ως «Λόρενς της Αραβίας» το 1962, ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι αποσύρεται σε ηλικία 79 ετών.

Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό People, ο Πίτερ Ο' Τουλ δήλωσε ότι: «Είναι καιρός για μένα να σταματήσω. Να απομακρυνθώ από τη σκηνή και τον κινηματογράφο. Δεν έχω πια την αντοχή και δεν θα την έχω ξανά».

Και πρόσθεσε «Η επαγγελματική ζωή μου ως ηθοποιού στην οθόνη και στη σκηνή μου έφερε τη στήριξη του κοινού, τη συναισθηματική άνθηση και τις υλικές ανέσεις, με έφερε σε επαφή με υπέροχους ανθρώπους, με καλούς συντρόφους με τους οποίους μοιράστηκα την αναπόφευκτη μοίρα όλων των ηθοποιών: τις αποτυχίες και τις επιτυχίες. Εντούτοις πιστεύω ότι καθένας πρέπει να αποφασίζει ο ίδιος πότε είναι καιρός να σταματήσει. Γι' αυτό αποχαιρετώ το επάγγελμα, με στεγνά μάτια και με μια βαθιά ευγνωμοσύνη»

Παρόλαυτά, οι πράκτορες του ηθοποιού στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει την πληροφορία.

Γιός ενός ιρλανδού πράκτορα στοιχημάτων, ο Πίτερ Ο' Τουλ σπούδασε στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών μαζί με τους Άλμπερτ Φίνεϊ, Άλαν Μπέιτς και Ρίτσαρντ Χάρις, ενω ανέβηκε στη για πρώτη φορά σε ηλικία 17 ετών στο Λονδίνο ρμηνεύοντας δράματα του Σαίξπηρ πριν γίνει διάσημος με τον "Λόρενς της Αραβίας" σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Λιν.

Τη δεκαετ΄ια του 1970 η ζωή του απειλήθηκε απο καρκίνο του στομάχου,, αλλά ξεπέρασε αυτά τα προβλήματα κόβοντας το αλκοόλ.

Ήταν οκτώ φορές υποψήφιος για Όσκαρ στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, η οποία συμπεριλαμβάνει αξιόλογες ερμηνείες στον «Καλιγούλα» το 1979 και τον «Τελευταίο Αυτοκράτορα» το 1987, όμως δεν κέρδισε ποτέ το βραβείο. Τιμήθηκε ωστόσο το 2003 με Όσκαρ για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...