Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Προμηθέας Δεσμώτης στην αρχαΐζουσα στον Τύμβο του Μαραθώνα, στις 13 Σεπτεμβρίου

Τον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου στην αρχαΐζουσα παρουσιάζει το Ιδεο-Θέατρον του Ραδάμανθυ Αναστασάκη. Η πρώτη παράσταση θα δοθεί στον ιστορικό Τύμβο του Μαραθώνα στις 13 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα.

Ακολουθούν παραστάσεις στο Βεάκειο θέατρο (20/9), στο Ζάππειο Μέγαρο (24/9) και στο θέατρο του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Σώστη (2/10). Στη συνέχεια η παράσταση θα περιοδεύσει εκτός Ελλάδος στις μεγάλες εστίες διασποράς του ελληνισμού, σε Αμερική, Καναδά και Ευρώπη.

Η μετάφραση, η σκηνοθεσία και η κινησιολογία της παράστασης είναι του Ραδάμανθυ Αναστασάκη, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Φραγκίσκου Κολέτση, οι μάσκες του Τάσου Αμπατζή. Τα μουσικά θέματα της παράστασης είναι από το έργο «Προμηθέας» του Καρλ Ορφ.

Τον ρόλο του Προμηθέα ερμηνεύει ο Ραδάμανθος Αναστασάκης, ενώ στο ρόλο της Ιούς η Στέλλα Μιχαήλ.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Αλκιμέδη Γεωργοπούλου, Αχιλλέας Νέστωρ, Ηφαιστίων Βαξεβανέρης, Ελευθερία Βαξεβανέρη, Θεονόη Μακριδάκη, Χρησηίς Χατζηπάνου.

Η παράσταση εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων για τη Δημοκρατία και την Οικουμενικότητα του τμήματος ΑΧΕΠΑ Αττικής «Περικλής» και τελεί υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων και της Unesco Πειραιώς και Νήσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...