Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

«ΟΤΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ» του Θανάση Σκρουμπέλου ΓΙΑ 12 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Την Πέμπτη 9 Μαΐου 2013 στις 21.00, ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του ΤΗEATROVICTORIA για 12 παραστάσεις, το καινούριο θεατρικό έργο του Θανάση Σκρουμπέλου,
«Όταν συνάντησα  τον Στέλιο...»

Πρόκειται για έναν συναρπαστικό μονόλογο, μαρτυρία ενός έλληνα μετανάστη στη Γερμανία, όπου ο μόνος αληθινός σύντροφος στη ζωή του είναι ένα ραδιόφωνο και μια φωτογραφία. Μια φωτογραφία ενός εθνικού συμβόλου του ελληνικού πενταγράμμου, μιας σπουδαίας φωνής, ενός μοναδικού ερμηνευτή της ξενιτιάς, του Στέλιου Καζαντζίδη.

Το «Όταν Συνάντησα τον Στέλιο» είναι μια θεατρική σύμπραξη του συγγραφέα με τον σκηνοθέτη Γιώργο Σουξέ και τον ηθοποιό Θοδωρή Προκοπίου.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ  ΕΡΓΟΥ   

Η μόνη επαφή του Στάμου, ενός μετανάστη στη Γερμανία, με την Ελλάδα, είναι το ραδιόφωνο  και τα τραγούδια του Στέλιου. Μέσα απ’ αυτή τη σχέση περνάει  μπροστά μας ολόκληρη η νεότερη  ιστορία της Ελλάδας (ξεριζωμός  Ποντίων- κατοχή- εμφύλιος –μετανάστευση- χούντα).

Αναλυτικά:
Η δεκαετία του ’60 ήταν το αποκορύφωμα της μετανάστευσης  της ελληνικής νεολαίας στη Γερμανία. Χιλιάδες νέοι, με μια βαλίτσα γεμάτη όνειρα, έπαιρναν τον δρόμο της  ξενιτιάς, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Κάτι παραπάνω από το τίποτα που είχε να τους δώσει η πατρίδα τους. Μια πατρίδα κατεστραμμένη μετά από έναν πόλεμο, μια τριπλή κατοχή και έναν τρομερό εμφύλιο. Μαζί τους στον δρόμο της ξενιτιάς και ο Στάμος, Έλληνας γκαστερμπάιτερ στην Γερμανία. Μόνη γέφυρα με την Ελλάδα αλλά και τους γονείς και την αδερφή του που έμειναν πίσω, το ραδιόφωνο ,τα τραγούδια και η φωνή του Στέλιου.
Η δύσκολη ζωή του  στα ορυχεία και στις φάμπρικες  τον οδηγούν να αλλάζει τον  τρόπο που βλέπει τα πράγματα –  «μακριά από ‘δώ, αδερφέ. Όπου και  να κοιτάξεις, αυτή η πατρίδα σε πληγώνει» -και να πάρει μια σημαντική και απρόσμενη απόφαση για τη ζωή του… Ένα έργο επίκαιρο σήμερα, όσο ποτέ.
Γιατί η ιστορία επαναλαμβάνεται…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:  Θανάσης  Σκρουμπέλος
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ :  Γιώργος  Σουξές
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ:  Άννα  Μαχαιριανάκη
ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:  Βάσια  Αγγελίδου
ΦΩΤΙΣΜΟΙ:  Γιώργος  Φωτόπουλος
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:  Κώστας  Χατζηδάκης
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Ίρις Τσιμπρή

ΠΑΙΖΕΙ ο ηθοποιός:  Θοδωρής Προκοπίου

INFO:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή: 9:00μμ
Διάρκεια: 70 λεπτά

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 10,00 €
ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΣΧΟΛΕΙΑ ,κ.λ.π. 8€
(κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας  με το τηλ. 210 8233125 & 6972964339
ή στο theatrovictoria@gmail.com)


THEATROVICTORIA
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 5 (3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 119)
200 μέτρα από  τον ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΠΛ. ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ 210 – 8233125 & 6972964339

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...