Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Τετράωρη στάση εργασίας στο υπουργείο Πολιτισμού την Παρασκευή

Στάση εργασίας από τις 8 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 πμ. έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ)για την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014, ημέρα κατά την οποία συζητείται στο ΣτΕ η προσφυγή ομοσπονδιών κατά της διαθεσιμότητας.


«Η ΠΟΕ-ΥΠΠΟ παραμένει σταθερή και αταλάντευτη στη θέση της κατά της διαθεσιμότητας και επισημαίνει τα τεράστια κενά που υπάρχουν κυρίως σε επιστημονικό, φυλακτικό, εργατοτεχνικό και προσωπικό καθαριότητας στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Τα κενά αυτά πρέπει να καλυφθούν από εργαζόμενους στο δημόσιο που είναι σε διαθεσιμότητα μέσω της κινητικότητας, με προτεραιότητα στους συναδέλφους του ΥΠΠΟΑ οι οποίοι βρίσκονται σε αυτό το καθεστώς, όπως έχουμε ζητήσει επανειλημμένως», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία.

Πληροφορεί επίσης ότι «την ίδια μέρα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργατοτεχνιτών δίνει δικαστική μάχη με την προσφυγή του στο ΣτΕ για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στο δημόσιο».

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...