Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Δομές και τεχνολογία στη μουσική σύνθεση

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American University, παρουσιάζει διάλεξη στα αγγλικά του συνθέτη Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη με τίτλο «Δομές και τεχνολογία στη μουσική σύνθεση». Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Απριλίου 2010 στις 19:00 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι). 
 
Στόχος είναι η διερεύνηση των αλληλεπιδράσεων μεταξύ τεχνολογίας και μουσικής δημιουργίας τόσο σε μικρο- όσο και σε μακρο-δομικό επίπεδο οργάνωσης και υλοποίησης ενός μουσικού έργου-γεγονότος. Θα παρουσιαστούν τάσεις και χώροι προβολής και ανάπτυξης των αλληλεπιδράσεων αυτών, όπως η ηλεκτροακουστική προσέγγιση, τα διαδραστικά περιβάλλοντα, η βιωματική αντίληψη-νευροαισθητική, η πολυπλοκότητα, τα μαθηματικά. 
 
Μέσα από την αντίληψη της τεχνολογίας ως βοηθητικού εργαλείου-μέσου έκφρασης του δημιουργού θα τεθούν προβληματισμοί για τα όρια μεταξύ δημιουργού και δημιουργήματος, όπως αντικατοπτρίζονται στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.
 
Στις 20:30 ακολουθεί συναυλία με έργα ηλεκτροακουστικής μουσικής. Συμμετέχουν οι: Αστέρης Ζαχαράκης (σολίστ τσέλου) και Λένια Τσιγερίδου (χορογράφος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...