Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

ROSS DALY – Λαβύρινθος Μουσικο Εργαστήρι και η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ στην εκδήλωση για την Γάζα


ROSS DALY – Λαβύρινθος Μουσικο Εργαστήρι
Ross Daly, λύρα, τάρχου
Κέλλυ Θωμά, κρητική λύρα
Περικλής Παπαπετρόπουλος, σάζι
Γιώργος Μανωλάκης, λαούτο, τραγούδι

Η σημαντικότερη φυσιογνωμία της world music στη χώρα μας,  με μεγάλη αναγνώριση σ’ όλον τον κόσμο, συμμετοχή στα περισσότερα διεθνή φεστιβάλ, υιοθέτησε και υιοθετήθηκε από την Κρήτη, ήδη απο το 1982. Από κει άρχισε να αναπτύσσει το "MOYΣIKO EPΓAΣTHPI ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ", με κύριο αντικείμενο τη μύηση νέων ανθρώπων σε μια δημιουργική προσέγγιση μουσικών παραδόσεων σχεδόν από ολόκληρο τον κόσμο.
Από το 2002, ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ σε συνεργασία με τον Δήμο "Νίκος Καζαντζάκης", στεγάζει τις δραστηριότητές του σε ένα παλαιό κτίριο, καλόγουστα διαμορφωμένο, στο χωριό ΧΟΥΔΕΤΣΙ, όπου λειτουργεί μόνιμη έκθεση με σπάνια μουσικά όργανα από διάφορες περιοχές του κόσμου, και είναι πια εκπαιδευτικό κέντρο διεθνούς εμβέλειας. Συνεχή εργαστήρια για όλα τα παραδοσιακά όργανα της Ανατολής με τους μάστερ αυτών των οργάνων, συναντήσεις και συναυλίες μουσικών από διαφορετικές χώρες και ρεύματα.

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Μέλη της είναι οι:
Μάρθα Μαυροειδή, φωνή πολίτικο λαούτο
Χάρης Λαμπράκης, νέι
Σοφία Λαμπροπούλου, κανονάκι
Στρατής Ψαραδέλλης, πολίτικη λύρα
Λευτέρης Χαβουτζάς, κιθάρα
Γιώργος Βεντουρής, κοντραμπάσο
Κώστας Μερετάκης, κρουστά
Δημήτρης Εμμανουήλ, κρουστά

Με την Ορχήστρα τραγουδούν:
Η LAMIA BEDIOUI
Η ΜΑΡΘΑ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗ
Η Ορχήστρα αυτή συγκροτήθηκε ειδικά για το Φεστιβάλ Αλληλεγγύης, μέσα στο πνεύμα μιας άλλης παιδείας που άφησε το Μουσικό Σχολείο της Παλλήνης, στην πιο καλή του περίοδο, τότε που όλα τα μέλη της φοιτούσαν εκεί. Σήμερα, όλοι τους πολύ σημαντικοί μουσικοί, στο κέντρο της σκηνής για την έρευνα των παραδόσεων της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, ενώνουν τη φωνή τους και τη φωνή των οργάνων τους με την καμπάνια «Ένα καραβι για τη Γάζα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...