Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

«Εγώ, ο πατέρας του Νικολά Σαρκοζί»

Ο Ούγγρος μετανάστης με τις τέσσερις συζύγους και τα πέντε παιδιά

«Ο Νικολά ήταν η φυσιολογική κατάληξη μιας υπέροχης βραδιάς που πέρασα με τη σύζυγό μου». Στην αυτοβιογραφία του, που κυκλοφόρησε χθες στη Γαλλία, ο Παλ Σαρκοζί δεν κρύβει τη λατρεία του για τις γυναίκες. Η συμβουλή του διάσημου γιου του, πάντως, πριν φτάσει το «Τόση Ζωή» στο τυπογραφείο ήταν: «Μην αλλάξεις ούτε λέξη».
Φωτογραφία
Ανάμεσα στα πολλά επεισόδια που διηγείται ο Παλ Σαρκοζί είναι και η ενόχλησή του όταν την πρώτη νύχτα του γάμου του με την πρώτη του σύζυγο ανακάλυψε ότι η μητέρα του γάλλου προέδρου δεν ήταν παρθένα. Ο ούγγρος μετανάστης με την αριστοκρατική καταγωγή απέκτησε τρία παιδιά με την Ναντί Μαλάχ, γράφοντας ότι ο πιο διάσημος γιος του είναι και ο «πιο θερμόαιμος». Παντρεύτηκε ακόμη τρεις φορές, με την τρίτη σύζυγό του απέκτησε άλλα δύο παιδιά. Το «Τόσο ζωή» είναι ένα είδος ανοικτής επιστολής προς τα πέντε παιδιά του. «Αγαπητά μου παιδιά, δεν γράφω αυτό το βιβλίο για να δικαιολογήσω τον εαυτό μου (...) Έβλεπα τα παιδιά μου περισσότερο απ΄ όσο μας έβλεπε ο πατέρας μου όταν ήμουν μικρός».
Ο Παλ Σαρκοζί αναφέρεται στο βιβλίο του στην πρώτη σεξουαλική εμπειρία που είχε με την νταντά του, όταν ήταν 11 χρόνων, στην απόδρασή του από το παράθυρο του γραφείου του αξιωματικού των SS στα 17 του, στη φυγή του από την Ουγγαρία το 1948, τρία χρόνια αφότου τα σοβιετικά τανκς εισέβαλαν στη Βουδαπέστη. Πρώτος του σταθμός ήταν η Αυστρία όπου κατετάγη στη Λεγεώνα των Ξένων. Υπηρέτησε για κάτι περισσότερο από έναν μήνα κι έπειτα βρέθηκε στη Μασσαλία χάρη σε ένα απαλλακτικό στράτευσης που του έδωσε ένας ούγγρος γιατρός της Λεγεώνας. Από εκεί πήγε στο Παρίσι. Όταν έφτασε, φορούσε ένα βρώμικο τζάκετ της Βέρμαχτ και την πρώτη νύχτα κοιμήθηκε στην είσοδο του σταθμού του Μετρό στα Ηλύσια Πεδία. Στα 22 του, φτωχός και χωρίς να έχει ακόμη τη γαλλική υπηκοότητα, παντρεύτηκε την Νταντί. Το 1962 κατάφερε να αγοράσει ένα εξοχικό σπίτι στη Νορμανδία με τα χρήματα που κέρδισε παίζοντας μπακαρά σε ένα καζίνο. Στην άλλη άκρη του τραπεζιού καθόταν ο Γιούλ Μπρίνερ.
Ο Παλ Σαρκοζί, 82 χρόνων σήμερα, είναι πιο ψηλός και πιο κουλ από τον γιο του Νικολά, όπως διαπίστωσε ο δημοσιογράφος των «Τimes» που τον συνάντησε στο Παρίσι. Ως γνήσιος λάτρης των γυναικών δεν κρύβει τον θαυμασμό του για την Κάρλα Μπρούνι. «Λατρεύω την Κάρλα. Είναι πολύ γλυκιά, ευγενική και όμορφη. Ιδανική σύζυγος», λέει στον βρετανό δημοσιογράφο. Δεν παραλείπει να αναφερθεί και στα «χτυπήματα» που δέχεται ο γιος του. «Όταν ο Τύπος γίνεται άγριος, όχι τόσο στη Γαλλία, αλλά στο εξωτερικό, τη Βρετανία και τη Γερμανία, είναι πολύ δυσάρεστο. Όχι μόνο για εκείνον. Πληγώνει ολόκληρη την οικογένεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...