Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Θρίαμβος του «Γάζα ερχόμαστε» στη Θεσσαλονίκη

Στο «Γάζα ερχόμαστε», με 4.792 ψήφους, απονεμήθηκε το βραβείο κοινού του 12ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Η ταινία, που υπογράφουν ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυγερόπουλος και Γιάννης Καρυπίδης, αφορά το ριψοκίνδυνο ταξίδι 44 ακτιβιστών από όλο τον κόσμο που ταξίδεψαν από την Κύπρο στη Γάζα το καλοκαίρι του 2008, σπάζοντας έτσι τον ναυτικό αποκλεισμό της περιοχής έπειτα από 41 χρόνια.

Στο διάρκειας 49 λεπτών ντοκιμαντέρ θα δοθεί και χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ, το οποίο, όπως είπε ο κ. Αυγερόπουλος, θα διατεθεί για την ενίσχυση της αποστολής και την ανοικοδόμηση της Γάζας.

Το βραβείο κοινού για την ξένη παραγωγή απονεμήθηκε στην ταινία «Με τα μάτια ορθάνοιχτα - εξερευνώντας τη σημερινή Νότια Αμερική» του Ουρουγουανού Γκονσάλο Αριχόν, ενώ τα βραβεία της κριτικής επιτροπής FIPRESCI απονεμήθηκαν στις ταινίες «Ταξιδιάρα ψυχή» της Αγγελικής Αριστομενοπούλου και «Κυνηγώντας ελέφαντες» (Ισπανία) των Αλμπέρτο Άρσε και Μοχάμαντ Ρουτζάιλα.

Το βραβείο τηλεοπτικής προβολής της ΕΡΤ3 απονεμήθηκε στην ταινία «Ωκεανοί από πλαστικό» της Γαλλίδας Σαντρίν Φεϊντέλ, το βραβείο Doc on Air της ΕΡΤ κέρδισε το project «Life in a city full of errors» της Μυρτώς Παπαδογεώργου και το βραβείο της Διεθνούς Αμνηστίας απονεμήθηκε στην ταινία «Καταγγελία» (συμπαραγωγή Γαλλίας -Κίνας ) σε σκηνοθεσία Ζάο Λιανγκ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...