Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Χορεύοντας με μία... δισεκατομμυριούχο

Φωτογραφία
«Γεννήθηκα στη Γαλλία αλλά κάνω καριέρα στις ΗΠΑ. Η δουλειά που θα δείτε αντιπροσωπεύει αυτή την εμπειρία των δεκαοκτώ μου χρόνων στην Αμερική- κάτι το προσωπικό» έλεγε χτες ο- συμπαθέστατος, χρώματος σοκολατί- χορευτής και χορογράφος Μπενουά- Σουάν Πουφέ, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ομάδας σύγχρονου χορού «Cedar Lake» («Σίνταρ Λέικ») που φτάνει από τη Νέα Υόρκη για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του Κύκλου «Χορός στο Μέγαρο».
Τρεις αντιπροσωπευτικές και εντελώς διαφορετικού ύφους χορογραφίες περιλαμβάνει το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει (χορηγός: Όμιλος Επιχειρήσεων Μυτιληναίος) η νεαρή- ιδρύθηκε το 2003 από τη δισεκατομμυριούχο Νάνσι Λόρι- δεκαπενταμελής ομάδα. Μας τις παρουσίασε η, επίσης Γαλλίδα, μάστερ της ομάδας Αλεξάντρα Νταμιάνι: «Πάλι Κυριακή» του Νορβηγού Τζο Στρόμγκρεν, «Δέκα ντουέτα πάνω στο θέμα της διάσωσης» της Καναδής Κρίσταλ Πάιτ- «το έργο διαθέτει μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα χάρη στους φωτισμούς οι οποίοι άλλωστε φωτίζουν και τις ανθρώπινες σχέσεις»και «DecaDance 2007» του Ισραηλινού Οχάντ Ναχαρίν- «μία μείξη από παλαιότερες δουλειές του χορογράφου».
«Ως χορευτής παρατήρησα πως υπήρχε ένα κενό στη χορογραφία στην Αμερική. Και μαζί με τη Νάνσι Λόρι προσπαθήσαμε αυτό το κενό να καλύψουμε. Γι΄ αυτό συνεργάζομαι με νέους χορογράφους που έχουν να δείξουν κάτι καινούργιο» έδωσε το στίγμα του ο κ. Πουφέ. «Στις ΗΠΑ οι ομάδες χορού είναι υποχρεωμένες να βρίσκουν οι ίδιες χρηματοδότηση και η εξεύρεση χορηγών απαιτεί πολύ χρόνο και κόπο. Εμείς έχουμε αποκλειστικό και μόνιμο χορηγό που μας επιτρέπει να αφοσιωνόμαστε στην τέχνη μας. Είναι ριψοκίνδυνο να έχεις αποκλειστικό χορηγό αλλά η Νάνσι Λόρι αγαπάει τόσο ουσιαστικά τον χορό και τις τέχνες που δεν πιστεύω ότι θα σταματήσει ποτέ τη χρηματοδότησή της». Και τόνισε ότι δεν λογοδοτεί ούτε στη χορηγό ούτε σε κανέναν για τις επιλογές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...