Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Αυλαία για το Μέγαρο Μουσικής στη Θεσσαλονίκη

Τον Μάιο οι τελευταίες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις
Αναστέλλονται από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο όλες οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Φωτογραφία
Η χρόνια οικονομική δυσχέρεια και οι συνεχείς καθυστερήσεις στην καταβολή των δόσεων επιχορηγήσεων από το υπουργείο Πολιτισμού, αλλά και οι πρόσθετες οικονομικές ανάγκες για την ολοκλήρωση του β΄ κτιρίου που έχει ήδη καθυστερήσει, οδήγησαν το Δ.Σ. του Οργανισμού στην απόφαση για αναστολή των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων του Μεγάρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Ως απάντηση στην απόφαση αυτή, ο εδώ και δέκα χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής του ΜΜΘ μαέστρος Νίκος Αθηναίος υπέβαλε χθες το πρωί την παραίτησή του. «Ελλείψει αντικειμένου διαχείρισης έκρινα πως θα ήταν έντιμο να υποβάλω την παραίτησή μου. Η απόφαση του Δ.Σ. να αναστείλει τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες του Μεγάρου καθιστά σχεδόν “αναγκαία” την απόφασή μου», δήλωσε χθες στα «ΝΕΑ» ο αποχωρών- έπειτα από δέκα χρόνια (ανέλαβε τον Μάιο του 2000)- καλλιτεχνικός διευθυντής.
«Το ΜΜΘ θα συνεχίσει κανονικά τις δραστηριότητές του και θα υλοποιήσει το καλλιτεχνικό του πρόγραμμα ώς τα τέλη Μαΐου. Με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση- γενικότερα- αλλά και σ΄ ό,τι αφορά την κρατική επιχορήγηση του Οργανισμού από το ΥΠΠΟ δεν είμαστε σε θέση να δημοσιεύσουμε το πρόγραμμα του β΄ εξαμήνου. Το αντικείμενο του καλλιτεχνικού διευθυντή ήταν το καλλιτεχνικό μέρος λειτουργίας του Μεγάρου. Αυτή τη στιγμή το βάρος πέφτει στο οργανωτικό μέρος. Ως εκ τούτου έγινε αποδεκτή η διακοπή της συνεργασίας με τον κ. Αθηναίο», δήλωσε στα «ΝΕΑ» ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης Στέλιος Νέστωρ.
Το ποσό της επιχορήγησης του ΥΠΠΟ (περί τα 3 εκατομμύρια ευρώ για το 2009) για το 2010 δεν έχει προσδιορισθεί και δεν έχει ακόμη κατατεθεί ούτε καν η πρώτη δόση του με αποτέλεσμα τα μοναδικά έσοδα που διαθέτει το ΜΜΘ να είναι αυτά από την ενοικίαση του χώρου σε εκδηλώσεις φορέων και οργανισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...