Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Ο Marc Almond στο Block33

Μία από τις πιο ιδιαίτερες και αέρινες περσόνες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής επιστρέφει στον Θεσσαλονίκη και τον Πολυχώρο Πολιτισμού Block33. Ο Marc Almond γιορτάζει τα τριάντα χρόνια του ως ενεργός μουσικός αλλά και ένας από τους επιδραστικότερους καλλιτέχνες του μουσικού μορφώματος που άνθισε την δεκαετία του ’80 και ονομάστηκε «electro pop».

Ως μέλος των θρυλικών «Soft Cell», παρουσίασε μεταξύ άλλων την διασκευή του «Tainted love», ενός από τα εμπορικότερα singles όλων των εποχών. Ανάλογη συνέχεια όμως ο μεγάλος μουσικός είχε και με το επόμενο του γκρουπ τους «Marc and the Mambas», καθώς ήταν από τους πρώτους που χρησιμοποίησαν πλήρη ορχήστρα πνευστών και εγχόρδων σε ηχογραφήσεις και ζωντανές εμφανίσεις.

Η καριέρα του Marc Almond παραλίγο να διακοπεί απότομα, όταν ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, λίγο έλειψε να του στοιχίσει την ζωή. Η αγάπη του όμως για τη μουσική νίκησε και ο θρυλικός showman επέστρεψε με σειρά εμφανίσεων αλλά και καινούργια δισκογραφία.
Στον Πολυχώρο Πολιτισμού Block33, μάλιστα πρόκειται να παρουσιάσει μεταξύ άλλων το τελευταίο του άλμπουμ με τίτλο «Orpheus In Exile – Songs Of Vadim Kozin». Θα είναι μια βραδιά γεμάτη μαγεία και μελωδίες που θυμίζουν ξεχασμένους παιδικούς έρωτες και ανεκπλήρωτες επιθυμίες. Θα την χάσετε;

Ετοιμαστείτε να ζήσετε την εμπειρία που ακούει στο όνομα «Marc Almond»
Πότε; Σάββατο 20 Μαρτίου 2010
Που; Block33 (26ης Οκτωβρίου 33, τηλ.2310/533533, πρώην Υδρόγειος)
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00
Ταμείο: 30 ευρώ
Προπώληση: 25 ευρώ
Αγορά μέσω του site www.almond.eventbrite.com: 20 ευρώ (ισχύει για περιορισμένα εισιτήρια)

Ο μεγάλος αυτός καλλιτέχνης, πάλαι ποτέ φωνή και ηγέτης των περίφημων Soft Cell και των Marc and the Mambas, επισκέπτεται την Ελλάδα τρία χρόνια μετά την προηγούμενη εμφάνισή του, έχοντας ένα νέο album αλλά και μια λαμπρή καριέρα να τον ακολουθεί, τόσο σα μέλος των προαναφερθέντων σχημάτων, όσο και σα solo τραγουδιστής, συνθέτης και performer.

Από το “Tainted Love” και το “Torch”, μέχρι το “Something’s Gotten Hold Of My Heart” και το “The Days Of Pearly Spencer”, έχει να παρουσιάσει μία από τις πιο επιτυχημένες πορείες ανάμεσα στους σύγχρονούς του μουσικούς, εδώ και 30 χρόνια, όχι μόνο από εμπορικής απόψεως (οι δίσκοι του έχουν ξεπεράσει τα 30 εκατομμύρια πωλήσεων!), αλλά και – κυρίως – διότι η δουλειά του ανέκαθεν χαρακτηριζόταν από μια ιδιαίτερη ποιότητα, χιούμορ και ρομαντισμό.

Πριν από λίγα χρόνια, ένα τρομακτικό ατύχημα λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή. Όμως ο Marc Almond επέστρεψε δυναμικά στη σκηνή, με την υποστήριξη ορισμένων πολύ ξεχωριστών ανθρώπων από τη σύγχρονη μουσική πραγματικότητα, όπως ο Antony Hegerty (από τους Antony and the Johnsons), οι Current 93 και ο Jools Holland. To 2009, κυκλοφόρησε το πιο πρόσφατο album του “Orpheus In Exile – Songs Of Vadim Kozin”, ενώ τον Ιανουάριο που πέρασε συμμετείχε στη συλλογή του περιοδικού Mojo, η οποία ήταν αφιερωμένη στο ιστορικό “Madcap Laughs” του Syd Barrett, διασκευάζοντας το “Late Night”. Τον επερχόμενο Ιούνιο θα βγει στην αγορά το ολοκαίνουργιο “Variete” που, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιδίου, θα αποτελεί και το τελευταίο album που θα περιέχει δικές του συνθέσεις.
Αυτό το νέο υλικό θα έχουμε την ευκαιρία να το ακούσουμε, για πρώτη φορά, ζωντανά μαζί με πολλά από τα κομμάτια που κατέστησαν τον Marc Almond ως μία από τις σημαντικότερες φιγούρες της pop μουσικής, εδώ και τρεις δεκαετίες.
Ας σημειωθεί πως, αυτή τη φορά και μετά από πολλά χρόνια, η υπέροχη φωνή του θα συνοδεύεται από μία full live πενταμελή μπάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...