Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Χρυσό το «Λεωφορείο» της Βάις

Μεγάλοι νικητές των θεατρικών βραβείων «Λόρενς Ολίβιε», που απονέμονται κάθε χρόνο στο Λονδίνο, αναδείχθηκαν, φέτος, η Ρέιτσελ Βάις και ο Μαρκ Ράιλανς.
Τα βραβεία «Λόρενς Ολίβιε» είναι τα αντίστοιχα «Τόνι» του Μπρόντγουεϊ και απονέμονται στο πλαίσιο τελετής, από την οποία δεν λείπει η λάμψη, καθώς και φέτος την παρακολούθησαν μεγάλοι σταρ, όπως η Κίρα Νάιτλι και ο Τζουντ Λο.
Ο θρυλικός ρόλος της Μπλανς Ντιμπουά, στο κλασικό αριστούργημα του Τένεσι Ουίλιαμς «Λεωφορείο ο Πόθος», χάρισε στη Βάις τη σημαντική διάκριση, ενώ ο Ράιλανς κατόρθωσε να υπερισχύει του Τζουντ Λο, για την ερμηνεία του στο θεατρικό έργο «Ιερουσαλήμ».
«Κάποιος με ρώτησε πώς είναι να συναγωνίζεσαι τον Τζουντ Λο. Δεν ξέρω πώς είναι αυτή η εμπειρία. Είμαι σίγουρος ότι είναι ευχάριστη», δήλωσε ο Ράιλανς.
Ο Τζουντ Λο είχε αποσπάσει θετικότατες κριτικές για τον «Αμλετ» και για πολλούς ήταν φαβορί.
Παραλαμβάνοντας το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας, η γνωστή πρωταγωνίστρια δήλωσε ενθουσιασμένη που επέστρεψε στο θεατρικό σανίδι έπειτα από οκτώ χρόνια απουσίας. «Είναι το καλύτερο συναίσθημα -το να βρίσκεσαι πάνω στη σκηνή», είπε η Ρέιτσελ Βάις.
Ανάμεσα στους υποψήφιους που δεν κατάφεραν να φύγουν από την τελετή με το πολυπόθητο αγαλματίδιο συγκαταλέγεται η Κίρα Νάιτλι και η Γκίλιαν Αντερσον.
Στον Ρούπερτ Γκόουλντ απονεμήθηκε το βραβείο σκηνοθεσίας για το έργο «Ενρον», ενώ το βραβείο καλύτερου νέου θεατρικού έργου απέσπασε η 28χρονη Κάτορι Χολ, για το έργο «The Mountaintop».
Η Χολ είναι μόλις η τρίτη γυναίκα -και παράλληλα πρώτη έγχρωμη-, που κερδίζει το εν λόγω βραβείο στην 34χρονη ιστορία των «Λόρενς Ολίβιε». Το βραβείο καλύτερης κωμωδίας κέρδισε το έργο «The Priory», του Μάικλ Γουάιν, και το βραβείο καλύτερου μιούζικαλ η παράσταση «Spring Awakening».
Τέλος, η Μάγκι Σμιθ έλαβε βραβείο για την προσφορά της στο θέατρο, όπως και ο παραγωγός Μάικλ Κόντρον για την 60χρονη πορεία του.

ΦΩΤΟ: Η Ρέιτσελ Βάις βραβεύθηκε για το ρόλο της Μπλανς Ντιμπουά, στο κλασικό αριστούργημα του Τένεσι Ουίλιαμς «Λεωφορείο ο Πόθος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...