Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Οι ράπερς: LOWKEY και η Παλαιστίνια SHADIA με τον DJ SKEPTIC (Λονδίνο) για την Γάζα.


Οι ράπερς: LOWKEY και η Παλαιστίνια SHADIA με τον DJ SKEPTIC (Λονδίνο) ενώνουν τις φωνές τους και μετέχουν στην εκδήλωση για την Γάζα που θα γίνει στις 24 Μαρτίου στο θέατρο Μπάντμιντον.
 
LOWKEY (Kareem Dennis)
Ιρακινής καταγωγής, που γεννήθηκε και ζει στο Λονδίνο, ο Lowkey (1986), από τις σημαντικότερες φιγούρες του Αγγλικού hip hop, μουσικός, ηθοποιός, ποιητής και ιδιαίτερα μαχητικός ακτιβιστής. Μπήκε γρήγορα στο κέντρο της σκηνής καθώς υιοθετήθηκε και στηρίχτηκε από τους περίφημους Wu-Tang, ήδη από τον πρώτο του δίσκο «Dear listener».  Έγινε η φωνή του μαχητικού hip hop με την έντονη καταγγελία της σφαγής στη Γάζα το 2009. Άνοιγε την ευρωπαϊκή περιοδία των   Immortal Technique, Canibus, και Dead Prez. Πριν λίγους μήνες έβγαλε το συγκλονιστικό "Long Live Palestine" με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών, όπως οι Παλαιστίνιοι DAM, Shadia Mansour, The Narcicyst από τοΙράκ, οι Ιρανοί Hich Kas and Reveal, ο Συριο-λιβανέζος περφόρμερ  Eslam Jawaad και ο Αφροαμερικάνος Μουσουλμάνος  Hasan Salaam. Αυτές τις μέρες αρχίζει μια σημαντική περιοδεία σε όλη την Ευρώπη με μια παράξενη και διαφορετική συνεργασία: με τον πανεπιστημιακό, συγγραφέα, πολιτικό αναλυτή και βαθιά αντι-σιωνιστή Εβραίο Norman Finkelstein.

SHADIA MANSOUR

Η Shadia Mansour , που είναι και γνωστή ως «η πρώτη Κυρία του αραβικού hip hop», είναι Παλαιστίνια που γεννήθηκε και ζει στο Λονδίνο. Από τα πέντε της εμφανίστηκε σε διάφορα αγγλικά και αραβικά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα και έγινε η ηγετική γυναικεία φωνή στον αραβικό MC κόσμο. Συνεργάστηκε ή συμμετείχε σε κοινές συναυλίες με τους Παλαιστίνιους DAM, αλλά και με τους: Basta Rhymes, Q-Tip, EPMD, Bilal, Immortal Technique κ.λπ. και συμμετείχε στο ντοκιμαντερ των AAlikes” “Ballot or the Bullet”. Τραγούδησε συγκλονιστικά, σόλο φωνή, το ποίημα του Μαχμούντ Νταρουίς «Πάνω στη Γη», ως κλασική αραβική τραγουδίστρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...