Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

«9 Νέες Δημιουργοί από όλο τον Κόσμο Σχεδιάζουν στο ΜΚΗΛ»

Εννέα νέες δημιουργοί από την Ταιβάν, την Ιαπωνία, την Αυστραλία, την Κόστα Ρίκα, το Πουέρτο Ρίκο, τον Λίβανο, τη Γερμανία, την Τουρκία και την Ελλάδα, μεταφέρουν εικόνες, χρώματα και ιδέες από τις πέντε άκρες της Γης στις προθήκες του Μουσείου Κοσμήματος, συνεχίζοντας αυτόν τον χειμώνα, ένα αφιέρωμα στο σύγχρονο κόσμημα, το οποίο ξεκίνησε με την ιδιαίτερα επιτυχημένη έκθεση εικαστικού κοσμήματος από την Εσθονία. Το ΜΚΗΛ επιλέγει να παρουσιάσει τη δουλειά μιας ομάδας νεαρών καλλιτεχνών, των ΝΟΙ9, στα πλαίσια της πολιτικής του να στηρίζει το έργο νέων δημιουργών αλλά και να προβάλει τις εξελίξεις από τον χώρο του σύγχρονου design - μια δέσμευση που ακολουθεί με συνέπεια από την ίδρυσή του το 1994.


Για τις δημιουργούς, τα κοσμήματα της έκθεσης αποτελούν ένα δυναμικό μέσο έκφρασης, έναν άμεσο τρόπο επικοινωνίας ανάμεσα στον καλλιτέχνη και το κοινό. Συνδυάζουν ποικίλα υλικά – από ασήμι και μαργαριτάρια έως χαρτί, μετάξι, ρητίνη, pvc, κόκαλο και σιλικόνη. Οι προβληματισμοί κοινοί, παρά τις διαφορές εθνικότητας και κουλτούρας: η έννοια της μνήμης, της ισορροπίας, ο κόσμος των συναισθημάτων, που είτε κρύβεται είτε αποκαλύπτεται στον θεατή, η ανάγκη για αυτογνωσία αλλά και η φυγή από την πραγματικότητα. Για το ΜΚΗΛ το ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα έργα αυτά έγκειται στην αρτιότητα της κατασκευής τους – τα κοσμήματα προδίδουν δημιουργούς που δουλεύουν με πάθος τόσο υλικά γνώριμα από την παράδοση της κοσμηματοποιΐας όσο και εκείνα που έχουν προκλητικά «σύγχρονο» χαρακτήρα, πάντα όμως με έμφαση στην αναζήτηση της ιδανικής φόρμας, εκείνης που συνδέει άριστα την αισθητική με τη χρηστικότητα.

Πάνω απ’ όλα, τα κοσμήματα της έκθεσης, απηχούν εύγλωττα την ανάγκη για δημιουργία και υπογραμμίζουν την ελπιδοφόρα δυναμική μιας νέας γενιάς, που θα γοητεύσει μικρούς και μεγάλους.

Η Είσοδος για την έκθεση είναι Δωρεάν

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ ΗΛΙΑ ΛΑΛΑΟΥΝΗ
Καλλισπέρη 12, Ακρόπολη 11742 Αθήνα
Τηλ. 210 9221044, Fax. 210 9237358
Κιν. 6932258073. Email : pr@lalaounis-jewelrymuseum.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...