Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

«Πόλη-Κράτος» από τον Θίασο Κανιγκούντα

Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, και μετά την περσινή μεγάλη επιτυχία στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, ξεκινούν στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν (Φρυνίχου 14 Πλάκα), οι παραστάσεις του έργου «Πόλη- Κράτος» από τον Θίασο Κανιγκούντα, σε σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη.

Με τη βοήθεια πολιτικών, δημοσιογράφων και συγγραφέων ο θίασος Κανιγκούντα έγραψε ένα κείμενο για την Αθήνα, μια υποχρεωτική εκπνοή πριν από την ασφυξία.

«Κυρίες και κύριοι καλησπέρα. Σε λίγες μέρες θα πέσει στο κεφάλι σας το σύμπαν. Γι’ αυτό πρέπει να μάθετε την ιστορία σας».

Και η παράσταση αρχίζει... Μία παράσταση πολιτική, με τραγούδι, σάτιρα και συγκίνηση, σε μια πόλη ποτισμένη με χημικά. Τα πρόσωπα της «Πόλης-Κράτος» είναι χρήστες και αναγνώστες της Αθήνας. Μιλούν το λόγο που εγγράφεται πάνω τους από την ίδια την πόλη. Οι λέξεις φωτογραφίζουν τη δική τους Αθήνα και επινοούν την ιστορία της.

Ένας μυστηριώδης χρηματοδότης που οργανώνει μια θεατρική παράσταση, υποχρεώνοντας τα πρόσωπα της παράστασης να θυμηθούν την ιστορία της πόλης τους, της Αθήνας.

Ένα σαλονάκι που μοιάζει με πολιτικό γραφείο προηγούμενων δεκαετιών, αλλά δεν είναι. Μια παράσταση που θυμίζει επιθεώρηση, αλλά δεν είναι. Ένας χρηματοδότης που παρουσιάζεται ως θεατρικό πρόσωπο, αλλά δεν είναι.

Το μάθημα ξεκινά με την αναφορά στα βασικά χαρακτηριστικά της αρχαίας ελληνικής πόλης-κράτους: ελευθερία, αυτονομία, αυτάρκεια. Έπειτα έρχεται το αίμα, η πολεοδομία, ο πληθυσμός, τα υλικά οικοδομής, οι κατακτητές, η ρίψη χημικών.

Τι μπορεί να συμβεί όταν αναζητήσει κανείς τον πυρήνα της πόλης, το κέντρο της; Ποιοι δέχονται να την κατοικήσουν; Ποιοι αναλαμβάνουν να τη διοικήσουν; Ποιοι αποφασίζουν να την εγκαταλείψουν;

Συντελεστές:

Δραματουργική επεξεργασία: Θίασος Κανιγκούντα
Σκηνοθεσία: Γιάννης Λεοντάρης
Σκηνικά-Κοστούμια: Θάλεια Ιστικοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριάννα Τζαννή
Φωτισμοί: Μαρία Γοζαδίνου
Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου, κατασκευές: Γεωργία Μπούρδα
Επιμέλεια κίνησης: Χάρης Πεχλιβανίδης

Ερμηνεύουν: Μαρία Κεχαγιόγλου, Γιώργος Φριντζήλας, Μαρία Μαγκανάρη, Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου, Ευθύμης Θέου, Ανθή Ευστρατιάδου

ΜΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΘΙΑΣΟΥ ΚΑΝΙΓΚΟΥΝΤΑ, ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ.

Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες και 5 λεπτά (μαζί με το διάλειμμα 15 λεπτών)

Πληροφορίες και πλούσιο οπτικό υλικό για την παράσταση στο site του θιάσου Κανιγκούντα www.kanigunda.gr

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ Φρυνίχου 14, Πλάκα Τηλ.210 3222464-3236732

ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ: Δευτέρα- Κυριακή 10.00- 13.00 17.00- 22.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...