Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Στο Μουσείο της Ακρόπολης το κύπελλο του Σπύρου Λούη

Τέσσερις μήνες μετά την απόκτηση του Ασημένιου Κυπέλλου του Σπύρου Λούη σε δημοπρασία, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» εκπληρώνει τη δέσμευσή του να παρουσιάσει το Κύπελλο στο ευρύ κοινό, ανακοινώνοντας την έκθεσή του στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης από τις 28 Αυγούστου και για ένα χρόνο.
Έμπνευση του Γάλλου φιλόλογου και φιλέλληνα Μισέλ Μπρεάλ, το Ασημένιο Κύπελλο που απονεμήθηκε στον Μαραθωνιονίκη Σπύρο Λούη κατά τους πρώτους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 της Αθήνας, θα φιλοξενείται για ένα χρόνο στην είσοδο του Μουσείου της Ακρόπολης, και θα πλαισιώνεται από οπτικοακουστικό, καθώς και έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Αξίζει να αναφερθεί πως το Κύπελλο θα φιλοξενείται σε χώρο του Μουσείου που δεν απαιτεί την αγορά εισιτηρίου. Το Ίδρυμα εκπληρώνει κατ' αυτό τον τρόπο τη δέσμευσή του να καταστήσει το Κύπελλο ευρύτατα προσβάσιμο σε όλους.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, το Ίδρυμα θα συνεχίσει τις προσπάθειες για να εντοπίσει και άλλους κατάλληλους χώρους σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν προσωρινά το Κύπελλο, μετά την ολοκλήρωση της έκθεσής του στο Μουσείο της Ακρόπολης και πριν το 2015, οπότε θα ξεκινήσει η μόνιμη έκθεσή του στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...