Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

«Η ΦΑΛΑΚΡΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ» έρχεται στο ΤΗΕΑΤROVICTORIA

Πιστό στο ραντεβού του με το κοινό, τo ΤΗΕΑΤROVICTORIA ξεκινάει τη σεζόν 2012 – 13 μαχητικά! Οι προγραμματισμένες παραγωγές του χειμώνα που έρχεται περιλαμβάνουν το γέλιο, τη διασκέδαση και τη μουσική.

Έτσι, έχουμε και λέμε...
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

«Η ΦΑΛΑΚΡΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ» – Ε. ΙΟΝΕΣΚΟ
ΘΕΑΤΡΟ  ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Πρόκειται για επανάληψη της  θρυλικής παράστασης του σκηνοθέτη, που είχε σπάσει ταμεία τις χρονιές 2004 – 2006 στα θέατρα Επί Κολωνώ, ΚΘΒΕ και Βικτώρια και είχε αποσπάσει πλήθος θετικών κριτικών απο τον Τύπο. Η παράσταση θα παιχτεί με νεα διανομή.
Το έργο είναι μια ντανταϊστική κωμωδία του παραλόγου που παρωδεί και χλευάζει το κενό της επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων, κατά τη διάρκεια της οποίας αυτό που λέγεται είναι κατ’ απόλυτη κυριολεξία. Τι συμβαίνει όμως όταν αυτό που λέγεται στερείται κάθε νοήματος;
Ο Ιονέσκο τοποθέτησε τέσσερις ανθρώπους  επί σκηνής, τους απογύμνωσε από οποιαδήποτε προσωπικότητα, πρωτοβουλία ή ευθύνη, τους κλείδωσε στον κώδικα των συμβάσεων τους και τους έβαλε κατόπιν να συναντηθούν και να συνεννοηθούν. Και σα να μην έφτανε αυτό, τους πρόσθεσε τον ατίθασο χαρακτήρα μιας καμαριέρας, ενώ στη μέση περίπου του έργου τους στέλνει κι έναν απρόσκλητο επισκέπτη. Έναν πυροσβέστη, που έχει πάρει σβάρνα τα σπίτια της περιοχής και ψάχνει... μια πυρκαγιά.
Το πλούσιο σε συμβολισμούς αποτέλεσμα είναι τόσο ξεκαρδιστικά κωμικό, που οι θεατές συχνά διακόπτουν την παράσταση από τα γέλια!  Η ισοπέδωση των πάντων και η «ανοησία», με την ουσιαστική έννοια του όρου, επικρατεί ως κυρίαρχο μέσο επικοινωνίας και αναδεικνύεται ως κάτι απόλυτα αληθινό. Το ρεαλιστικό ανέβασμα του έργου, από τον Δημήτρη Κομνηνό, αναδεικνύει καυστικά αυτή την «ανοησία» - συνθήκη που κυριαρχεί στη κυνική καθημερινότητα της Ελλάδας του 2012 - και καθιστά το έργο ιδιαίτερα επίκαιρο.
Σημειωτέον ότι η Φαλακρή Τραγουδίστρια, παρ’ όλο που κάνει αισθητή την παρουσία της, όπου κι αν έχει παιχτεί, δεν έχει εμφανιστεί ποτέ επί σκηνής....!
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Φαλακρή Τραγουδίστρια παίζεται αδιάκοπα από το 1958 στο μικρό θέατρο του Υσέτ του Παρισιού, είναι το δεύτερο πιο πολυπαιγμένο έργο στην Ευρώπη (μετά την Ποντικοπαγίδα της Άγκαθα Κρίστι) ενώ ανάμεσα στους χιλιάδες θεατές που παρήλασαν από τις θέσεις του κοινού, έχει ξεχωρίσει το γέλιο της θρυλικής Έντιθ Πιάφ η οποία έλεγε: «Έρχομαι και ξανάρχομαι να δω τη Φαλακρή Τραγουδίστρια όταν είμαι μελαγχολική!».

ΔΙΑΝΟΜΗ:
Κα Σμιθ: Ζώγια Σεβαστιανού
κος Σμιθ: Γιώργος Στριφτάρης
Κα Μάρτιν; Ανατολή Aθανασιάδου
Κος Μάρτιν: Μελέτης Γεωργιάδης
Υπηρέτρια: Χαρά Τσιώλη
Πυροσβέστης: Αναστάσης Κολοβός

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση: Γιώργος Πρωτοπαπάς
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κομνηνός
Σκηνικά / κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης
Μουσική / visuals: Ανδρέας Τρούσσας
Φωτισμοί: Βαγγέλης Κάνδιας
Χορογραφίες: Πάνος Μεταξόπουλος
Τραγουδούν: Βασιλική Ρόρρη, Νεκτάριος  Γεωργιάδης
Εκφωνητής: Κώστας Τερζάκης


INFO:
ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ 2012
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Παρασκευή, Σάββατο 9:00μμ & Κυριακή: 8:00μμ
Διάρκεια: 90 λεπτά

ΦΟΥΑΓΙΕ

«ΣΤΗ ΣΚΟΙΝΙ...»
ΜΟΥΣΙΚΗ PERFORMANCE
MΕ ΤΗ ΖΩΓΙΑ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ
Με καυστική διάθεση,  τρελό γέλιο και τραγούδια η Ζώγια Σεβαστιανού, παρέα με την Δήμητρα Αθηναϊδου στο πιάνο,  ακροβατεί «ΣΤΗ ΣΚΟΙΝΙ….» του ΤΗΕΑTROVICTORIA κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9:15 το βράδυ (για λίγες παραστάσεις) χαρίζοντας μια ξεκαρδιστική νότα στην παράνοια μας.
Πρόκειται για μια μουσική performance με πρόζα, σε κείμενα των Γ.ΞΑΝΘΟΥΛΗ ,Π.ΚΑΝΑΡΑΚΗ, Θ.ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ και Ζ.ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ.
«Στην ανάποδη ζωή μας  κυριαρχεί το παράλογο ως λογικό, το προφανές ως αυτονόητο και το στραβό ως δεδομένο. Αυτό το γνωρίζουν καλά οι καταξιωμένοι συγγραφείς που μου  εμπιστεύθηκαν τα κείμενα τους - στα οποία πρόσθεσα κι εγώ ένα  δικό μου. Με πυξίδα, λοιπόν, τον κόσμο  όπως μας ξεδιπλώνεται αντλήσαμε  μαζί με τη Δήμητρα Αθηναΐδου το μουσικό υλικό με το ποίο «δέσαμε» σε παράσταση αυτά τα τέσσερα χιουμοριστικά  αλλά και ανθρώπινα κείμενα και  έχουμε την τιμή να σας τα παρουσιάζουμε  στο φουαγιέ – μπαρ του THATROVICTORIA κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Είναι μια παράσταση μιας μόνο ώρας, ένα θεατρικό «σφηνάκι» θα έλεγα...διότι ως γνωστόν, όλος ο κόσμος μια «ΣΚΟΙΝΙ...»!!!», σημειώνει καυστικά η Ζώγια Σεβαστιανού.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Επιμέλεια ροής: Καίτη Κωνσταντίνου
Κουστούμια:Βεστιάριο
Περούκες: Μαρίνα Καμπριγιαννη
Φωτό: Γιάννης Νταρίλας

INFO:
ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ 2012
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: ΔΕΥΤΕΡΑ - ΤΡΙΤΗ 9:15 μμ
Διάρκεια: 60 λεπτά

“OI AΔΕΣΠOTOI”
ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΣΥΛΛΗΨΗ / ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΜΕΜΗ ΣΠΥΡΑΤΟΥ

Μπορείτε να φανταστείτε έναν ευγενή γαλλοθρεμένο πιανίστα, μια φιγούρα  από το θέατρο Σκιών, έναν εξόριστο πρίγκιπα, έναν τσιρκολάνο ακροβάτη που  ξέφυγε από πλάνα του Φελλίνι  μαζί με το κορίτσι λάστιχο, έναν ξεπεσμένο  βυζαντινό της οικογενείας των  Κομνηνών, έναν ναύτη από πίνακα του Τσαρούχη και μια υπνωτίστρια  ρεμπέτισσα, που δίχως πώς δίχως  γιατί, από τη μια στιγμή στην άλλη γίνανε αδέσποτοι;
Φωνές ιδανικές κι αγαπημένες γυρνάνε  ψάχνοντας τους ήχους από την  πρώτη ποίηση μιας ζωής μας που  δεν ήταν, σε μια παράσταση που  δεν ήταν… αλλά που έγινε πιο  εσείς από εσάς.

CONCEPT / ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
Μέμη Σπυράτου
ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ
Αναστασία Καπάνταη και Σταύρος  Νιφοράτος
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Οι ηθοποιοί-τραγουδιστές Νίκος Χαλδαιάκης και Δανάη Λαζοπούλου
ΣΥΜΠΡΑΤΤOYN
Ο ακροβάτης Παντελής Παπαγεωργίου και ο χορευτής Αλέξανδρος Γκόντοβος
ΣΤΟ ΠΙΑΝΟ
Ο συνθέτης Νίκος Πλάτανος

INFO:
ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ 2012
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: ΤΕΤΑΡΤΗ - ΠΕΜΠΤΗ 9:00 μμ
Διάρκεια: 120 λεπτά


THEATROVICTORIA
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 5 (3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 119)
200 μέτρα από  τον ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΠΛ. ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ 210 – 8233125 & 6972964339

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...