Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Ο Robert Wilson που καθοδηγεί τους μεγαλύτερους σταρ στον κόσμο, έρχεται να παίξει ο ίδιος στην Αθήνα


Φέτος ήταν η χρονιά του: Ανέβασε την Οδύσσεια του Ομήρου στο Εθνικό Θέατρο και έγινε διεθνή είδηση, έφερε τα ασύλληπτα video-portraits με τον Μπραντ Πιτ, τη Σάλμα Χάγεκ, τον Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ και άλλους στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και τώρα ετοιμάζεται να έρθει να παίξει ο ίδιος επί τρεις ώρες!


Ο κορυφαίος σκηνοθέτης, εικαστικός, περφόρμερ στις 7 Ιουλίου θα δείξει χωρίς διαμεσολαβητές (ηθοποιούς ή άλλους καλλιτέχνες) το αισθητικό του σύμπαν και τη βαθύτερη φιλοσοφία του για την τέχνη, μέσα από μια διεθνούς απήχησης περφόμανς διάρκειας περίπου τριών ωρών. Ο Wilson, συνδυάζοντας εκατοντάδες εντυπωσιακές εικόνες από όλο το εύρος της γόνιμης καριέρας του, προσφέρει μια σφαιρική αυτοπροσωπογραφία της δημιουργικής διαδικασίας του.

Ανατρέχει στα πρωτότυπα έργα-ορόσημα που έχει ανεβάσει, ανάμεσά τους τα Deaf Man Glance [Το βλέμμα του κωφού], A Letter for Queen Victoria [Επιστολή για τη βασίλισσα Βικτόρια], Einstein on the Beach [Ο Αϊνστάιν στην παραλία] (συνδημιουργία με τον συνθέτη Philip Glass), The CIVIL warS [Οι ΕΜΦΥΛΙΟΙ πόλεμοι] και The Black Rider [Ο Μαύρος Καβαλάρης], καθώς και στο καταξιωμένο έργο του πάνω σε κλασικά θεατρικά και όπερες, όπως είναι οι λαμπρές σκηνοθεσίες του στο Madama Butterfly, στον κύκλο των Δαχτυλιδιών του Βάγκνερ, στο Μαγικό Αυλό, στο Πέερ Γκυντ του Ίψεν και στο Κουαρτέτο του Χάινερ Μύλλερ. Με την ολοκλήρωση της περφόρμανς, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει περαιτέρω τις ιδέες του κυρίου Wilson, κατά τη διάρκεια μιας ανεπίσημης συνάντησης για ερωταποκρίσεις.



Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...