Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

«Ο Κλόουν που έχασε το γέλιο του»

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα θεατρικών δραστηριοτήτων ανοίγει τις πύλες του το «Πολυθέαμα». Από τις 2 Οκτωβρίου κιόλας στις 17.30, το θέατρο και η ομάδα της οδού Σικελιανού 3 διοργανώνουν αφήγηση παραμυθιών σε σκηνοθεσία της Γιάννας Κούλα.
Το παραμύθια και οι αφηγήσεις θα γίνονται κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα. Στο πρόγραμμα έχει ιδιαίτερη θέση το παιδικό θέατρο φέτος, μια και η παιδική σκηνή του Πολυθεάματος θα ανεβάσει το έργο του Μπράιαν Γουέι «Ο Κλόουν που έχασε το γέλιο του». Η πρεμιέρα της παράστασης θα γίνει στα μέσα Οκτωβρίου και μερικές μέρες αργότερα, στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, θα ανέβει και το έργο του Άλντο Νικολάι «Στην κουζίνα με τον Σαίξπηρ».
Εκτός όμως των παραπάνω, υπάρχουν και άλλα προγραμματισμένα. Όπως για παράδειγμα το Σάββατο και την Κυριακή, 9 και 10 Οκτωβρίου, η ομάδα σύγχρονου χορού Creo παρουσιάζει την παράσταση «Cecin'estpasunsiège». Η σύλληψη της ιδέαςκαι η χορογραφία ανήκουν στηνΠωλίνα Κρεμαστά, η οποία χορεύει κιόλας, μαζί με τον Γιάννη Σταυρόπουλο. Σύμβουλος δραματουργίας είναι ο Ορέστης Τάτσης και την πρωτότυπη μουσική σύνθεση έκαναν οι Γιώργος Γέργος και Δημήτρης Τζίτζης. Η εικαστική επιμέλεια και τα κοστούμια είναι της Σοφίας Χουλιαρά και οι φωτισμού της Σοφίας Αλεξιάδου και του Ορέστη Τάτση, ενώ τις κατασκευές επιμελήθηκε ο Γιώργος Κυριακάκης. Το τριήμερο 16 με 18 Οκτωβρίου στις 9.15 θα ανέβει στη σκηνή του Πολυθεάματος το έργο «Στην Μοναξιά των Κάμπων με Βαμβάκι» του αδικοχαμένου πριν μια εικοσαετία γάλλου θεατρικού συγγραφέα, Μπερνάρ Μαρί Κολτές. Η σκηνοθεσία είναι το Ανέστη Αζά και παίζουν οι Άρης Τσαμπαλίκας και Στάθης Κόκκορης.
Τα δύο επόμενα τριήμερα του Οκτωβρίου, δηλαδή 23-25 και 30 Οκτωβρίου-1η Νοεμβρίου στις 9.15, ανεβαίνει το «Ημερολόγιο ενός τρελού» του Νικολάι Γκόγκολ
Επίσης, κατά το χειμώνα θα λειτουργήσει Θεατρικό Εργαστήρι όπου θα διδάσκονται, υποκριτική, σκηνοθεσία, θεατρικός αυτοσχεδιασμός, κινησιολογία, θεατρικό παιχνίδι και στοιχεία παντομίμας. Επίσης, θα λειτουργήσει εργαστήρι παιδαγωγικήςθεάτρου για εφήβους, σεμινάρια παιδαγωγικής θεάτρου για ενήλικες με τη Γιάννα Κούλα. Επίσης, η Κατερίνα Φώτου και η Αντιγόνη Βουτσινά θα λειτουργήσουν εργαστήρι φαντασίας για παιδιά, με θεατρικό παιχνίδι και δημιουργική γραφή.
Οι εγγραφές για τα εργαστήρια και τα σεμινάρια θα γίνονται κάθε απόγευμα στο Πολυθέαμα, Σικελιανού 3 (2651003492 – 6955416236, politheatro@yahoo.gr ).
EpirusPost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...