Σάββατο 30 Απριλίου 2011

«ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΔΥΟ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ» στο ΗΡΩΔΕΙΟ

Μια από τις ωραιότερες κωμωδίες του Γκολντόνι θα παρουσιάσει φέτος το καλοκαίρι το ΔΗΠΕΘΕ ΚΡΗΤΗΣ σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.


Ο υπηρέτης Τρουφαλδίνο υπηρετεί δυο αφεντάδες. Είναι πονηρός και πολυμήχανος, γκαφατζής και συνάμα αναιδής. Τα θαλασσώνει και τα μπαλώνει, ενώ περιπλέκει τους πάντες και τα πάντα. Τελικά αποδεικνύεται αυτός αφέντης των αφεντάδων του αφού καταφέρνει να τους κοροϊδεύει και να πληρώνεται και από τους δύο. Τι γίνεται όμως όταν ο έρωτας τον επισκέπτεται;

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ (Μιχάλη Αεράκη)
Το Θέατρο Κρήτης πιστό στο ραντεβού του τα τελευταία χρόνια με το θεατρόφιλο κοινό όλης της χώρας θα παρουσιάσει φέτος το καλοκαίρι τον «Υπηρέτη δύο Αφεντάδων» του Κάρλο Γκολντόνι.
Με πολύ χαρά συνεργαζόμαστε για πρώτη φορά με έναν από τους καλύτερους νέους σκηνοθέτες που είναι ο Γιάννης Κακλέας.
Χαιρόμαστε επίσης που θα συναντηθούμε με ένα επιτελείο καλών ηθοποιών όπως είναι ο πολλά υποσχόμενος για το αύριο του Ελληνικού θεάτρου Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.
Η εμπειρία και η μέχρι τώρα καλλιτεχνική διαδρομή του Αλέξανδρου Μυλωνά αποτελεί για το Θέατρο Κρήτης μία εγγύηση.
Είμαστε περήφανοι και για τους υπόλοιπους καλλιτεχνικούς συντελεστές που θα συνεργαστούμε για το καλύτερο δυνατό αισθητικό και καλλιτεχνικό αποτέλεσμα της καλοκαιρινής μας παραγωγής.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ (Γιάννη Κακλέα)
Το έργο του Κάρλο Γκολντόνι «Υπηρέτης δύο Αφεντάδων» είναι μια σάτιρα για τον έρωτα, το πάθος για ευτυχία, αλλά και την αγωνιώδη προσπάθεια για επιβίωση. Με όπλο το χιούμορ αλλά και με μια διεισδυτική κριτική ματιά στις συμπεριφορές των ηρώων του, ο Γκολντόνι αποκαλύπτει την ηθική παρακμή μιας κοινωνίας που στηρίζεται στην υποκρισία και την διαφθορά.
Η περιπέτεια για την κατάκτηση του αντικείμενου του πόθου του αφέντη, συνυπάρχει με την περιπέτεια για τον κορεσμό της πείνας του υπηρέτη, που επιστρατεύει όλη του την τέχνη για να επιβιώσει σ’ έναν κόσμο που μόνο δημαγωγικά  ενδιαφέρεται για την ικανοποίηση των αναγκών του.
Οι απίθανες κωμικές συγκρούσεις, το ερωτικό πάθος, η κοινωνική κριτική και η ευρηματική δομή του, καθιστούν τον «Υπηρέτη δύο Αφεντάδων» ένα από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου θεάτρου.  

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Ερρίκος Μπελιέ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιάννης Κακλέας
ΣΚΗΝΙΚΑ: Μάνος Παντελιδάκης
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Βάλια Μαργαρίτη
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: Κυριάκος Κοσμίδης
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Ήστυ Νουρμάλα
ΒΟΗΘΟΣ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΥ: Ειρήνη Τσακίρη
ΠΑΙΖΟΥΝ: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Φαίη Ξυλά, Γιώργος Χρυσοστόμου, Μάρα Βλαχάκη, Αννίτα Κούλη, Μένη Κωνσταντινίδου, Γιώργος Παπαγεωργίου, Κίμων Φιορέτος, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, κ.α.

Στη συνέχεια η παράσταση θα ταξιδέψει στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα:
Ø Χανιά  4, 5 και 6 Ιουλίου
Ø Ρέθυμνο  7, 8 και 9 Ιουλίου
Ø Ηράκλειο 11, 12 και 13 Ιουλίου
  
ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης: ΑΝΕΚ LINES

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...