Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Το Ηρώδειο κορυφαίο θέατρο στoν κόσμο κατά την Telegraph

Πρώτο στη λίστα με τα πιο εντυπωσιακά θέατρα του κόσμου, το Ωδείο Ηρώδου Αττικού, σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα της Telegraph


Η λίστα περιλαμβάνει θέατρα από όλο τον κόσμο, με το Ωδείο Ηρώδου Αττικού να φιγουράρει στην πρώτη θέση, ενώ η λεζάντα που συνοδεύει την εικόνα δίνει πληροφορίες που αφορούν τη θέση του ρωμαϊκού ωδείου, στη νότια πλευρά της Ακρόπολης, την ολοκλήρωση του κτίσματος το 174 μ.Χ. όπως και το γεγονός ότι, αρχικά, είχε ξύλινη στέγη και χωρητικότητα 5.000 θέσεων.


Επίσης ότι η αναστήλωση, στις θέσεις των θεατών και την ορχήστρα, άρχισε τα νεότερα χρόνια, τη δεκαετία του 1950, ενώ από τότε έχει φιλοξενήσει σπουδαίες συναυλίες, από την Μαρία Κάλλας μέχρι τον Ελτον Τζον, όπως γράφει η Telegraph.

Δεύτερο στη σειρά είναι το Seebuhne, το πλωτό θέατρο στη λίμνη Κωνστάντια της Αυστρίας (με φωτογραφία του 2002, από την παραγωγή της όπερας «Λα Μποέμ»), τρίτη η ιστορική Οπερα «Λα Φενίτσε» της Βενετίας, εκεί όπου έδωσαν τις πρεμιέρες των έργων τους ο Ροσίνι, ο Ντονιτσέτι και ο Βέρντι, με τα 224 χρόνια ιστορίας (αληθινός Φοίνικας, που αναγεννήθηκε από τις στάχτες του, όταν μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε το κτίριο ολοσχερώς το 1994, αποκαταστάθηκε και επαναλειτούργησε οκτώ χρόνια αργότερα).

Στη λίστα υπάρχουν και άλλα λυρικά θέατρα, όπως της Κοπεγχάγης και του Οσλο, αλλά και το Θέατρο του Γούξι στη Σανγκάι (με τη στέγη που παραπέμπει σε φτερά πεταλούδας).

Το Ηρώδειο κλέβει τις καρδιές του κόσμου μέσα από την ηλεκτρονική σελίδα της Telegraph, λίγες ημέρες πριν από την επίσημη ανακοίνωση του φετινού προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών.

της Ειρήνης Ορφανίδου / thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...