Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ από το θέατρο Χαλκίδας

Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η συνέντευξη τύπου του Δ.Σ του θεάτρου  Χαλκίδας σε κατάστημα της πόλης.

Πολλά μέλη του θεάτρου ήταν παρόντα , οι δύο σκηνοθέτες Γιώργος Σμπυράκης και Κώστας Παπαθεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του θεάτρου κ.  Μάριος Μεσσίνης, και βεβαίως το Δ Σ

Το θέατρο Χαλκίδας είναι σωματείο πολιτισμού με έδρα την Χαλκίδα και έτος ίδρυσης το 1981.

30 χρόνια δράσης στο χώρο της Εύβοιας και της ευρύτερης περιοχής, έχει στο ενεργητικό του παραγωγές υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, με μεγάλη συμμετοχή κοινού- θεατών και κυρίως συμμετοχή ανθρώπων που προσέφεραν τόσο διοικητικά όσο και ως συντελεστές μόνο με την δύναμη της αγάπης και της εθελοντικής προσφοράς.

Πολίτες όλων των ηλικιών και πάρα πολλοί νέοι εκφράστηκαν μέσα από το θέατρο Χαλκίδας ως ηθοποιοί , τραγουδιστές, σκηνογράφοι, μουσικοί, ενδυματολόγοι .

Το θέατρο Χαλκίδας συνεργάστηκε με την Δημοτική αρχή του Δήμου της Χαλκίδας αλλά και με πολλούς άλλους δήμους στην Εύβοια και πέρα από αυτήν, με πολιτιστικούς συλλόγους ,σωματεία και άλλους φορείς.

Καταξιωμένοι Σκηνοθέτες ήρθαν στην πόλη για σκηνοθετήσουν ερασιτέχνες ηθοποιούς όπως για παράδειγμα: Δημήτρης Θεοδώρου, Πέπη Οικονομοπούλου, Τάσος Παπαδάκης, Λένα Φιλίποβα .

Μαζί μας πρωτόπαιξαν παιδιά που σήμερα θαυμάζουμε όλοι την πορεία τους: η Γαλήνη Τσεβά, ο Αργύρης Αγγέλου, η Καλή Δαύρη, οι σημερινοί σκηνοθέτες μας Γιώργος Σμπυράκης και Κώστας Παπαθεοδώρου και τόσοι άλλοι.

Για πάνω από 5 χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής σκηνοθέτης αλλά και <<ψυχή>> του Θ.Χ ήταν ο καθηγητής φιλόλογος και σκηνοθέτης Γιάννης Κατσάνος που άφησε ανεξίτηλη σφραγίδα στο πέρασμά του και έβαλε τον πήχη του θεάτρου αλλά και του πολιτισμού στην πόλη πολύ ψηλά.

Τέλος οι άνθρωποι που κρατήσανε τη διοίκηση το υ 25 και πλέον χρόνια και που ο κάθε ένας έβαλε ένα λιθαράκι στην ιστορία του θεάτρου, ο Νίκος Χατζηγιάννης, ο Μπάμπης Καραγιαννίδης, ο Γιάννης Κουτσαυλής, ο Μάριος Μεσσίνης, η Έφη Ζερζελίδου ήταν οι πρόεδροι που από το 81 και μετά έχτιζαν το Θ.Χ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...