Κυριακή 29 Μαΐου 2011

«Γυναίκες του κόσμου»Έκθεση χειροποίητου κοσμήματος και εικονογράφησης

Το στούντιο του φωτογράφου Βαγγέλη Πατεράκη στον Κεραμεικό θα γίνει για λίγες μέρες γκαλερί και θα φιλοξενήσει στο χώρο του τη δουλειά της σχεδιάστριας κοσμημάτων Λίλιαν Συρίγου και της εικονογράφου Φαίδρας Ρίχτερ.

Η έκθεση, με θέμα «Γυναίκες του Κόσμου», θα διαρκέσει από τις 18 έως τις 25 Ιουνίου 2011. Τα εγκαίνια στις 18 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, θα γίνουν μετά live μουσικής, από το συγκρότημα Tango with Lions, και performance, από τη χορεύτρια Αντιγόνη Σαρρή.

Γυναίκες… Πολύτιμες και χρωματιστές. Δυναμικές και εύθραυστες, χαρούμενες και μελαγχολικές, εξωτικές και κοσμοπολίτισσες, μικρές και μεγάλες. Γυναίκες αποτυπωμένες στο χαρτί και ζωγραφισμένες στο ασήμι περιμένουν να τις συναντήσετε.

Γυναίκες του κόσμου…

Γνωρίστε τες τον Ιούνιο στο Γκάζι!

Διάρκεια και ωράριο έκθεσης:

18-25 Ιουνίου, 17.00-24.00

Τόπος διεξαγωγής:

Studio Paterakis, Μεγ. Αλεξάνδρου 128 & Αγ. Όρους 1, Κεραμεικός,

τηλ.: 210 3423485

Πληροφορίες: Λίλιαν Συρίγου, τηλ. επικοινωνίας: 210 3613350, 6937 433939

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΔΕΣ…

Λίλιαν Συρίγου: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984 και πέρασε τα μαθητικά της χρόνια σε Αθήνα και Σύρο. Από τότε ασχολείται και με τη δημιουργία κοσμημάτων. Σπούδασε τεχνικός χειροποίητου κοσμήματος και σχεδιάστρια στη σχολή Mokume και από το 2004 παρουσιάζει τη δουλειά της μέσα από ομαδικές και ατομικές εκθέσεις, ενώ παρακολουθεί σεμινάρια σχετικά με την τέχνη του κοσμήματος. Από το 2006 ασχολείται επαγγελματικά με το κόσμημα. Το 2007 δημιούργησε τον προσωπικό της χώρο στην οδό Αναγνωστοπούλου, στο Κολωνάκι. Το 2010 μετέφερε το εργαστήριό της στο Σύνταγμα, στην οδό Βουλής. Κατασκευάζει κυρίως κοσμήματα από ασήμι 925ο τα οποία ζωγραφίζει με ψυχρό σμάλτο και διακοσμεί με μετάξι, ημιπολύτιμες πέτρες και δέρμα. Η δουλειά της χαρακτηρίζεται από έντονο χρώμα, χιούμορ, ρομαντισμό και νοσταλγική διάθεση. Οι παροιμίες και οι εκφράσεις, οι ήρωες των παραμυθιών, τα πιατικά της μαμάς, οι γυναικείες μορφές, η φύση και ο ουρανός είναι πηγή έμπνευσης γι’ αυτήν και στα χέρια της γίνονται κοσμήματα, μοναδικές δημιουργίες! Για να μάθετε περισσότερα για τη δουλειά της επισκεφτείτε το www.liliansyrigou.gr.

Φαίδρα Ρίχτερ ή, αλλιώς, Fedralita: Γεννήθηκε στη Βιέννη της Αυστρίας, μεγάλωσε στη Σύρο των Κυκλάδων και επέστρεψε στη Βιέννη για τις σπουδές της. Τελείωσε τη σχολή γραφιστικής και οπτικής επικοινωνίας και εργάστηκε ως εικονογράφος σε παιδικές εκπομπές στο κρατικό κανάλι της Βιέννης. Το 2009 ολοκλήρωσε το πρώτο της εικονογραφημένο βιβλίο, Φασόλια (Fisolen), το οποίο κέρδισε το δεύτερο βραβείο σε διαγωνισμό πρωτότυπου εικονογραφημένου βιβλίου στη Βιέννη. Παράλληλα, η Φαίδρα δεν σταμάτησε να δημιουργεί φιγούρες που ξεχωρίζουν από το μελαγχολικό βλέμμα τους και τις ιστορίες που μας διηγούνται όταν παρατηρούμε τις λεπτομέρειες πάνω και γύρω τους. Η Φαίδρα σήμερα ζει και εργάζεται στη Βιέννη. Τα έργα της εκτίθενται συνεχώς σε διάφορες γκαλερί της αυστριακής πρωτεύουσας, ενώ συχνά ταξιδεύουν και στην Ελλάδα. Για να μάθετε περισσότερα για τη Fedralita, τα έργα και τις εκθέσεις της, επισκεφτείτε τη στο www.fedralita.com. Η χαρά θα είναι όλη δική της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...