Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

“Ο κόσμος γέρνει Γκρεμίζεται…”William Shakespeare Hamlet

Με μια νέα επεξεργασία ειδικά για τη σκηνή του Θεάτρου Badminton στις 30 Σεπτεμβρίου και 1 & 2 Οκτωβρίου ολοκληρώνεται ο κύκλος των παραστάσεων του ΑΜΛΕΤ της επιτυχημένης παραγωγής της 5ης ΕΠΟΧΗΣ και της αρτivities Ο ΑΜΛΕΤ θεωρήθηκε ένα από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά γεγονότα του καλοκαιριού και ένα εγχείρημα που παρά τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής συνάντησε την αγάπη και την αποδοχή των θεατών σε όλη την Ελλάδα. Τον ΑΜΛΕΤ παρακολούθησαν περισσότεροι από 50.000 θεατές.
Πρόκειται για το κορυφαίο έργο του Shakespeare και ένα από τα σημαντικότερα θεατρικά κείμενα του παγκόσμιου δραματολογίου. Η παράσταση ειδικά προσαρμοσμένη στη σκηνή του θεάτρου Badminton επιχειρεί μια σύγχρονη ανάγνωση, μεταφέροντας το έργο ως πολιτικό θρίλερ κάθε εποχής.
Η σκηνοθεσία είναι του Θέμη Μουμουλίδη, ενώ τον ρόλο του Άμλετ ερμηνεύει ο Αιμίλιος Χειλάκης.
O AΜΛΕΤ είναι ένα διαχρονικό πολιτικό κείμενο και ταυτόχρονα ένας ύμνος στην ανθρώπινη σκέψη. Ένα αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.
Διαπλοκές σκάνδαλα, δολοφονίες, η αναζήτηση κάθε ηδονής. Η αναζήτηση με κάθε τρόπο της εξουσίας. Εδώ δεν υπάρχουν «καλοί» και «κακοί». Υπάρχουν μόνο πρόσωπα και προσωπεία που δρουν είτε οργανώνοντας, είτε υπηρετώντας σχέδια εξουσίας. Μοναδικός ήρωας λαϊκής καταγωγής ένας νεκροθάφτης!
Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Τα πρόσωπα αλλάζουν. Ο σύγχρονος κόσμος κατάγεται από ένα μακρινό μεσαίωνα και συχνά επιστρέφει σ’ αυτόν.
Τα πάντα διαδραματίζονται με ταχύτητα, αθόρυβα, σ` ένα σκοτεινό πολιτικό παρασκήνιο. Μια χώρα ετοιμόρροπη… Κανείς δεν την αισθάνεται πλέον ως πατρίδα. Πάνω στα συντρίμμια που αργοφαίνονται διαδραματίζεται το δράμα. Η τελευταία πράξη ολοκληρώνεται σ’ ένα νεκροταφείο. Ανάμεσα στους τάφους.
Ο Άμλετ, Πρίγκιπας της Δανίας, είναι ένας διανοούμενος ήρωας. Στην πραγματικότητα ένας αντιήρωας. Αντιλαμβάνεται τον κόσμο και την ανθρώπινη αποστολή. Αντιλαμβάνεται το σκοτεινό «σύστημα» και τη λειτουργία του που κάποτε θα κληθεί να υπηρετήσει. Συνειδητοποιεί την καταγωγή του. Όμως δεν δρα. Έχοντας συνειδητοποιήσει τον κόσμο, μοιάζει να φοβάται να αναλάβει [κάποτε] την ηγεσία της χώρας του. Η αλλαγή του κόσμου είναι απαραίτητη, όμως είναι πράξη πάνω και έξω από αυτόν.
Ένα μεγάλο θεατρικό κείμενο που προσπαθεί να ερμηνεύσει την καταγωγή του σύγχρονου κόσμου. Ένας αέναος κύκλος αίματος φθοράς και πτώσης ιδανικών σε μια χώρα όπου δεν υπάρχει πλέον καμιά αξία, κανένα όριο...
Δεν υπάρχουν «ανάσες ονείρων»...
Εδώ οι ήρωες , όπως και ο άνθρωπος στον σύγχρονο κόσμο, έμαθαν μονάχα να επιβιώνουν. Ποτέ δεν έμαθαν ν’ αγαπούν...
Πληροφορίες
Μετάφραση: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Σκηνοθεσία / Σκηνικό: ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ

Δραματουργική Επεξεργασία:
ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΑΝΤΑΖΗ Κοστούμια: ΤΟΤΑ ΠΡΙΤΣΑ

Μουσική: ΜΑΡΙΟΣ ΣΤΡΟΦΑΛΗΣ
Σπαθογραφίες: ΘΑΝΟΣ ΔΕΡΜΑΤΗΣ

Φωτισμοί: ΝΙΚΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Συνεργάτης σκηνογράφος:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΚΚΟΡΟΥ
Βοηθός σκηνοθέτη:
ΜΑΡΟΥΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Παίζουν οι ηθοποιοί:
ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΕΙΛΑΚΗΣ
ΜΑΝΟΣ ΒΑΚΟΥΣΗΣ
ΜΑΡΙΝΑ ΨΑΛΤΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣ
ΤΟΝΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΕΥΓΕΝΙΑ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΗΛΙΑΣ ΖΕΡΒΟΣ
ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΦΑΙΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΞΑΡΧΕΑΣ

Διοργάνωση: 5η ΕΠΟΧΗ και αρτivities

30 Σεπτεμβρίου 2011, 1 & 2 Οκτωβρίου 2011
Ώρα Έναρξης: 21.00
Θέατρο Badminton

Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 20€ Φοιτητικό: 15€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 210-8840600, WWW.TICKETNET.GR, www.viva.gr στα ταμεία του θεάτρου Badminton και σε όλα τα PUBLIC και τα METROPOLIS.


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...