Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

«Πράσινο φως» για συναυλίες στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών

"Του χρόνου πρέπει να ξεκινήσουμε τη διαδικασία παραχωρήσεων αρχαίων θεάτρων και ωδείων από νωρίς. Από το φετινό φθινόπωρο". "Να είμαστε καλά, αλλά θα το δείτε, και του χρόνου τα ίδια θα συζητάμε".

Ο διάλογος ανάμεσα στα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου ήταν χαρακτηριστικός. Αφορούσε στην παραχώρηση του Ρωμαϊκού Ωδείου Πατρών, αλλά θα μπορούσε να ισχύει σε όλα τα μνημεία που παραχωρούνται. Ο αριθμός των εκδηλώσεων φάνηκε υπερβολικός στο ΚΑΣ, και συζητήθηκε διά μακρών η πιθανότητα να αποκλειστούν από τον συγκεκριμένο χώρο συναυλίες (Σαββόπουλος, Γαλάνη, Μικρούτσικος, Ξαρχάκος) ή παραγωγές ("Συμπέθεροι από τα Τίρανα") που συγκεντρώνουν μεγάλο κοινό.
Εντέλει το ωδείο παραχωρείται, όπως ζητήθηκε, τόσο στον Δήμο Πατρέων όσο και στον Οργανισμό Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων. Οι εκδηλώσεις του πρώτου ξεκινούν στις 15 Ιουνίου και του δεύτερου την 1η Αυγούστου. Εκτιμήθηκε η διάθεση που έδειξαν για συνεργασία με τις τοπικές εφορείες αρχαιοτήτων, αλλά και μεταξύ τους.
Η κάθε βραδιά παράστασης θα αποφέρει 3.000 ευρώ στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, και 1.500 ευρώ η κάθε βραδιά πρόβας. Συμφωνήθηκε πως θα τηρηθεί αυστηρά ο αριθμός των 1.500 θεατών ανά παράσταση και σε αυτούς περιλαμβάνονται όλοι όσοι θα μπουν με εισιτήρια ή προσκλήσεις.
http://erroso.blogspot.com/2011/06/blog-post_12.html#ixzz1P3HdAJil

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...