Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Στην Αθήνα η Μάγκυ Μαρέν

Στην Αθήνα η Μάγκυ ΜαρένΣτο Φεστιβάλ Αθηνών θα εμφανιστεί η κορυφαία Γαλλίδα χορογράφος Μαγκύ Μαρέν. «Μοναδική περίπτωση» στο τοπίο του σύγχρονου γαλλικού χορού έχει χαρακτηριστεί η χορογράφος, τόσο για το εύρος της δημιουργικότητάς της, όσο και για τη σπάνια αντοχή της στο πέρασμα του χρόνου...
Την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 Ιουνίου η Μαρέν παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό το May B. Ένα έργο εμβληματικό που την καθιέρωσε διεθνώς. Πηγή έμπνευσης είναι ο κόσμος του Μπέκετ. Χωρίς αφήγηση, ούτε κείμενο, επινοεί ένα χορογραφικό φρέσκο για το παράλογο της ανθρώπινης συνθήκης, φέρνοντας παράτολμα στη σκηνή φιγούρες, που λίγο ενδιαφέρει αν είναι άνδρες, ή γυναίκες κάτω από το υπόλευκο μακιγιάζ.
Η Maguy Marin ανήκει στο σπάνιο είδος του καλλιτέχνη που δεν καθησυχάζει αλλά επιδεικνύει για περισσότερο από τρεις δεκαετίες ακατάβλητη δημιουργικότητα. Μετά το May B (1981) παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την πρόσφατη δημιουργία της Salves (2010) από τις 27 έως τις 29 Ιουνίου.
Αντιμέτωπη με την ανάγκη «να οργανώσει την απαισιοδοξία», επικαλείται αυτή τη φορά τον Βάλτερ Μπένγιαμιν. Στρατευμένη κοινωνικά και ηθικά, αποπειράται εκ νέου να μεταφέρει στη σκηνή δυνάμεις αντίστασης, «για να ξεφύγουμε απ’ ό,τι μας συνθλίβει και μας αποδυναμώνει», όπως επισημαίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...