Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Ξεκίνησαν ανασκαφές στην αρχαία Στρύμη στη Ροδόπη

Σε εξέλιξη βρίσκονται εδώ και μία εβδομάδα οι εργασίες ανασκαφής και ανάδειξης της αρχαίας Στρύμης στη Ροδόπη, που πραγματοποιούνται από την ΙΘ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (ΕΠΚΑ) και τον διευθυντή της Δημήτριο Σκιλάρντι.

Το κάλεσμα της ΙΘ΄ ΕΠΚΑ προς εθελοντές για να βοηθήσουν στις απαιτούμενες εργασίες βρήκε άμεση ανταπόκριση σε πολίτες, νέους ανθρώπους ως επί το πλείστον. Εθελοντικά θα προσφέρουν τις εργασίες τους εξάλλου και οι στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τους στη Ροδόπη, στις εργασίες, συμμετέχουν επίσης δύο μέλη από το προσωπικό της ΙΘ΄ ΕΠΚΑ, ενώ επικεφαλής της ομάδας είναι η αρχαιολόγος Αθανασία Τσόκα.
Η φετινή ανασκαφική περίοδος προβλέπεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του Αυγούστου και στόχος των αρχαιολόγων είναι να γίνει ο χώρος επισκέψιμος, αλλά και να δημιουργηθεί ένα στέγαστρο στο οποίο θα φυλάσσονται και θα εκτίθενται οι σαρκοφάγοι και ορισμένα εκμαγεία από το Μουσείο Κομοτηνής, όπως η επιτύμβια στήλη με την Κόρη που κρατάει το άνθος, που θεωρείται ως το αρχαιότερο εύρημα από τον συγκεκριμένο χώρο, χρονολογούμενο στα τέλη του 6ου αιώνα.
piazzadelpopolo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...