Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

SKOUFA UPSTAIRS: Νέο Art Shop με Επιλεγμένα Μικρά Αντικείμενα Τέχνης Γνωστών Δημιουργών

Η γκαλερί  Σκουφά εγκαινιάζει στις 10 Δεκεμβρίου 2011 το καινούργιο της art shop, στον ανακαινισμένο πρώτο όροφο του κτιρίου. Ο χώρος με την ονομασία Skoufa Upstairs, ακολουθώντας την τάση της εποχής, φιλοξενεί μικρά αντικείμενα τέχνης από νέους αλλά και παλαιότερους, Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, σε εξαιρετικά προσιτές τιμές, που ξεκινούν από 40€.
Αξιοποιώντας  τις χρόνιες συνεργασίες της, η γκαλερί Σκουφά επιλέγει μια  σειρά εικαστικών και διακοσμητικών  έργων, που αποτελούν καλαίσθητες  επιλογές για δώρα, για το σπίτι  ή το γραφείο. Χειροποίητα γλυπτά και εικαστικές κατασκευές από υλικά όπως το μάρμαρο, ο μπρούτζος, η πέτρα, το ασήμι, το plexiglass και το ξύλο καθώς και φωτογραφίες προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα επιλογής.
Μεταξοτυπίες  μικρών διαστάσεων του Σωτήρη Σόρογκα, σχέδια του Μίνου Αργυράκη, μαρμάρινα  καραβάκια και άλλα χρηστικά του Πέτρου Μαρμαρινού, κεραμικά γλυπτά της Κλειώς Μακρή, κεραμικά δώρα της Βούλας Μιχαλητσιάνου, πρωτότυπα μαρμάρινα γλυπτά του Νίκου Μπένου, καραβάκια από μπρούτζο και αλουμίνιο του Καλαφάτη, και άλλα χρηστικά μικρογλυπτά όπως βιβλιοστάτες της Μαρίας Βασιλάκη και κατασκευές γνωστών ζωγράφων όπως σπιτάκια του Νίκου Αγγελίδη και σιδερένια χρωματιστά γλυπτά του Μιχάλη Αμάραντου –είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που αξίζουν να αναφερθούν.
Ο λιτός και  άνετος χώρος που  σχεδιάστηκε  με γνώμονα την καλύτερη ανάδειξη των έργων, κερδίζει αμέσως τον επισκέπτη. Φυσικά υλικά όπως το ξύλο, το σιδερό, το γυαλί και το τσιμέντο δένουν μεταξύ τους αρμονικά, σε ένα απλό αλλά μελετημένο αποτέλεσμα.
«Επισκεπτόμενος πολλά ατελιέ καλλιτεχνών παρατήρησα ότι όλοι οι καλλιτέχνες για να ξεκουράσουν το μυαλό και τα χέρια τους, από το κυρίως καλλιτεχνικό έργο με το οποίο καταπιάνονται, κάνουν κάτι διαφορετικό (κατασκευές, μικρά έργα ως προσχέδια, μικρά γλυπτά). Σκέφτηκα πως αυτά τα μικροκαλλιτεχνήματα-που είναι πολύ πρωτότυπα και ωραία—θα μπορούσαμε να τα δείχνουμε σε ένα μικρότερο χώρο της γκαλερί, σε μόνιμη έκθεση. Είναι εξαιρετικές επιλογές για δώρα ή και για να ομορφύνει κάνεις το χώρο του με πιο προσιτά έργα, εξαιρετικής αισθητικής,» εξηγεί ο ιδιοκτήτης της γκαλερί Σκουφά κ. Γιάννης Καλλιγάς, σχετικά με το νέο του εγχείρημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...