Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Κυρίτσης -ΔΗΜΑΡ: Γιατί παραμένει σε εκκρεμότητα ο επίσημος διορισμός του Γ. Λούκου;


Γιατί παραμένει σε εκκρεμότητα ο επίσημος διορισμός του Γ. Λούκου αναφέρει σε επίκαιρη ερώτηση του  ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γ. Κυρίτσης.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης προς τον κ. Τζαβάρα έχει ως εξής:

"Το Φεστιβάλ Αθηνών αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους καλλιτεχνικούς θεσμούς της χώρας, ο οποίος αξιώνει  να αντανακλά την καλλιτεχνική δημιουργία της, αλλά και να εξελίσσει την  πολιτιστική καλλιέργειά της.
Η ταυτότητα του φεστιβάλ οφείλει να εκφράζει ένα εμπνευσμένο και καινοτόμο καλλιτεχνικό όραμα, το οποίο προϋποθέτει έγκαιρο καλλιτεχνικό προγραμματισμό.
Παρόλα αυτά το Φεστιβάλ παραμένει  εδώ και επτά μήνες χωρίς Καλλιτεχνικό Διευθυντή και συνεπώς χωρίς  κανένα προγραμματισμό για το καλοκαίρι του 2013– ενώ την περασμένη χρονιά το πρόγραμμα είχε ήδη ανακοινωθεί από τις 28 Μαρτίου.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές  πληροφορίες, το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει αποφασίσει την ανανέωση της  θητείας του Καλλιτεχνικού Διευθυντή  κ. Γιώργου Λούκου. Ωστόσο, ο επίσημος διορισμός του παραμένει σε εκκρεμότητα, κάτι που έχει ως άμεση επίπτωση την καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών για τον προγραμματισμό του φεστιβάλ.
Επειδή η συγκεκριμένη καθυστέρηση  δυσχεραίνει το έργο του Φεστιβάλ Αθηνών και, ουσιαστικά, θέτει σε κίνδυνο  την επιτυχή πραγματοποίηση του,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Πώς προτίθεται να διαφυλάξει την επιτυχή διεξαγωγή του φεστιβάλ, μετά από μια τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην αποκατάσταση της Διοικητικής και Καλλιτεχνικής του Διεύθυνσης;
Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της ανανέωσης της θητείας του Καλλιτεχνικού Διευθυντή;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...