Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Θεάτρο Τέχνης Καρόλου Κουν: «ΔΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ» του Γκιλιέμ Κλούα


«ΔΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ», το βραβευμένο έργο του νέου Καταλανού συγγραφέα Γκιλιέμ Κλούα ανεβαίνει στη σκηνή του Υπογείου του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου, από τις 7 Μαρτίου.

Μετά την επιτυχία που σημείωσε «Η Μέθοδος Γκρόνχολμ» ο Διαγόρας Χρονόπουλος συστήνει στο ελληνικό κοινό άλλο ένα έργο της σύγχρονης καταλανικής δραματουργίας.

Ο Αμερικανός φωτογράφος Φρέντερικ Σάλομον επισκέπτεται τη χώρα όπου πριν από 20 χρόνια, στη διάρκεια του πολέμου, είχε τραβήξει την πιο διάσημη φωτογραφία στην ιστορία: Ένα μικρό κορίτσι τυλιγμένο στις φλόγες, μετά από έκρηξη βόμβας. Στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διαμένει, δίνει συνέντευξη σε μια νεαρή δημοσιογράφο, της οποίας οι ερωτήσεις εισέρχονται σταδιακά σε πιο σκοτεινά μονοπάτια. Την ίδια στιγμή, ένας απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών εξαναγκάζει μια ντόπια κοπέλα να υπομείνει κάθε σεξουαλική διαστροφή του, σε αντάλλαγμα της ιατρικής περίθαλψης που εξασφαλίζει στην κόρη της. Τα νήματα των δύο ιστοριών εμπλέκονται και οδηγούν στην αποκάλυψη ενός μυστικού που θα συγκλονίσει τη ζωή όλων. Ποια είναι η κοπέλα στη φωτογραφία; Πώς αυτή η φωτογραφία άλλαξε τη ζωή της, επηρέασε τη χώρα της και τον κόσμο ολόκληρο; Και πού οδήγησαν τελικά κάθε πρόσωπο οι επιλογές του;

Το «Δέρμα στις Φλόγες», ένα αμάλγαμα μυθοπλασίας και ιστορικής έρευνας, θίγει θέματα όπως ο πόλεμος, η εκμετάλλευση και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ξετυλίγοντας το κουβάρι που φτάνει ως τις πιο βαθιές πληγές του πολέμου. Αυτές που βρίσκονται μέσα μας.

Ο συγγραφέας Γκιλιέμ Κλούα (Guillem Clua) θεωρείται μια από τις καινοτόμες φωνές του θεάτρου στη Βαρκελώνη. Ανήκει στη νέα γενιά συγγραφέων που γεννήθηκε στη δεκαετία του ‘70 και με τα έργα τους έχουν ήδη καταφέρει να αναμορφώσουν την καταλανική σκηνή.

Το «Δέρμα στις φλόγες» έχει παρουσιαστεί σε έξι χώρες και σε οκτώ πόλεις των ΗΠΑ. Τέλος, τη σεζόν 2012, ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στο Εθνικό Θέατρο της Μαδρίτης. Έχει διακριθεί με το Βραβείο Θεάτρου Ciutat d´Alcoi 2004 και με το Βραβείο Serra d’ Or των Κριτικών της Βαρκελώνης για το Καλύτερο Θεατρικό Έργο του 2005.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ-Δημήτρης Ψαρράς
Σκηνοθεσία: Διαγόρας Χρονόπουλος
Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Μουσική: Μαρίνα Χρονοπούλου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

ΠΑΙΖΟΥΝ
(με σειρά εμφάνισης):
Χρήστος Σαπουντζής, Ιωάννα Κανελλοπούλου, Έφη Λογγίνου, Στάθης Μαντζώρος

Δεν συνιστάται η παρακολούθηση  του έργου από θεατές κάτω των 16 ετών.

Έναρξη : Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΘΕΑΤΡΟ  ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ  ΚΟΥΝ                                                          

ΥΠΟΓΕΙΟ – Πεσμαζόγλου 5 Αθήνα  τηλ. ταμείου 210 3228706

 ΩΡΕΣ  ΤΑΜΕΙΟΥ: Δευτέρα- Κυριακή 10.00- 13.00 και  17.00-22.00


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...