Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Νέος καλλιτεχνικός διευθυντής στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ο Τάκης Τζαμαργιάς

Τα χρέη του καλλιτεχνικού διευθυντή στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά αναλαμβάνει ο σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαργιάς, πληροφορία που επιβεβαίωσε σήμερα ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Ο Πειραιώτης σκηνοθέτης και καθηγητής Πανεπιστημίου, Τάκης Τζαμαργιάς, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει ήδη καταθέσει πρόταση για το πρόγραμμα της χρονιάς, ενώ όσον αφορά το ρεπερτόριο, προσανατολίζεται σε δύο παραγωγές, μία για ενήλικες και μία για παιδιά, καθώς και σε μια συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Επίσης, στα άμεσα σχέδιά του είναι να απευθυνθεί σε νέους και ταλαντούχους καλλιτέχνες, όπως ο Γιάννης Καλαβριανός και να προτείνει τη φιλοξενία της «Ιλιάδας» του Στάθη Λιβαθινού, αφού η παράσταση ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της με το Φεστιβάλ Αθηνών. Ο ίδιος, όπως διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν πρόκειται να σκηνοθετήσει για δεοντολογικούς λόγους, ενώ αυτό που απομένει μετά και την παράδοση του Δημοτικού Θεάτρου από το ΥΠΠΟΑ στον Δήμο Πειραιά -η οποία αναμένεται εντός των ημερών- είναι η στελέχωση του θεάτρου με διοικητικό και τεχνικό προσωπικό.

Τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά αναμένονται ως τις 27 Σεπτεμβρίου 2013.

1 σχόλιο:

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...