Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Φεστιβάλ εφηβικού θεάτρου 2014 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι έφηβοι κάνουν θέατρο στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, με το Φεστιβάλ εφηβικού θεάτρου, από τις 11 έως τις 13 Απριλίου 2014.


Με τη συμμετοχή σχολικών θιάσων από την Αθήνα και την περιφέρεια, η Στέγη φιλοξενεί ένα τριήμερο φεστιβάλ γεμάτο εφηβική ενέργεια.


Το τριήμερο 11-13 Απριλίου 2014 στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου, η Στέγη θα γεμίσει με εφήβους που θα παρουσιάσουν παραστάσεις για τη ζωή των νέων του σήμερα. Με πολλή όρεξη, φαντασία και ενθουσιασμό αλλά και υπευθυνότητα, οι μαθητές-μέλη σχολικών θεατρικών ομάδων ή ομάδων δήμων από την Αθήνα αλλά και από την επαρχία, ζωντανεύουν στη Μικρή Σκηνή της Στέγης τους προβληματισμούς και τα όνειρά τους.
 
Σε αυτό το θεατρικό μαραθώνιο, πεδίο καλλιτεχνικής ανταλλαγής και γόνιμου προβληματισμού, θα παρουσιαστούν κείμενα που έχουν διαμορφωθεί στην διάρκεια θεατρικών εργαστηρίων. Τα εργαστήρια αυτά έχει οργανώσει και επιμεληθεί η Grasshopper youth. Μέσα από την αλληλεπίδραση εφηβικών θεατρικών ομάδων με έμπειρους και καταξιωμένους καλλιτέχνες του θεάτρου, οι δεκατρείς εφηβικοί θίασοι που συμμετέχουν στο φεστιβάλ ολοκληρώνουν το συναρπαστικό ταξίδι τους και υψώνουν τη δική τους φωνή .

Σύμφωνα με την πρακτική που εγκαινιάστηκε πέρυσι, στο φετινό φεστιβάλ περιλαμβάνονται:
• θεατρικά έργα που ανήκουν στο είδος devised theatre, δηλαδή έργα που έχουν προκύψει από αυτοσχεδιασμούς και τεχνικές θεατρικής γραφής, και επιμελούνται δραματουργικά οι υπεύθυνοι σκηνοθέτες για κάθε ομάδα, Σοφία Βγενοπούλου, Κατερίνα Σκουρλή, Βαγγέλης Κυριακού και Γεωργία Μαυραγάνη.

• θεατρικά έργα Ελλήνων συγγραφέων, μετά από εντατικά εργαστήρια με τις αντίστοιχες ομάδες που αναλαμβάνουν να τα παρουσιάσουν (φετινοί προσκεκλημένοι συγγραφείς ο Φίλιππος Μανδηλαράς και ο Σάκης Σερέφας).

• θεατρικά έργα από το φεστιβάλ εφηβικού θεάτρου Connections του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας σκηνοθετημένα από έμπειρους σκηνοθέτες της νέας γενιάς (πρώτη συμμετοχή φέτος του Γιάννη Λεοντάρη και της Αργυρώς Χιώτη).

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικού Προγράμματος: Μυρτώ Λάβδα

Συντονισμός και καλλιτεχνική επιμέλεια: Σοφία Βγενοπούλου, Βαγγέλης Κυριακού, Κατερίνα Σκουρλή

Πληροφορίες
Τοποθεσία: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λ. Συγγρού 107 - 109, Αθήνα
Ημερομηνία: 11 έως 13 Απρίλίου 2014
Πληροφορίες: www.sgt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...