Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Ο Γιώργος Χρυσοστόμου ο μεγάλος νικητής του Θεατρικού Βραβείου «Δημήτρης Χορν»


Το δέκατο τέταρτο Θεατρικό Βραβείο «Δημήτρης Χορν», συνεχίζοντας την παράδοση που θέλει τον σταυρό του μεγάλου Έλληνα ηθοποιού να περνά - κάθε χρόνο - από τον ένα νέο ηθοποιό στον άλλο, απενεμήθη το βράδυ της Δευτέρας στο θέατρο Δημήτρη Χορν.



Φετινός νικητής ο Γιώργος Χρυσοστόμου που βραβεύτηκε για τη συμμετοχή του στο «Mistero Buffo» του Ντάριο Φο, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου (Θησείον, Ένα θέατρο για τις Τέχνες).


Το βραβείο είναι ετήσιο, επαμειβόμενο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Το θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής και το χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν. Το βραβείο «Δημήτρης Χορν» είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο συνοδευόμενος από περγαμηνή.

Ο βραβευθείς πρέπει να είναι απόφοιτος δραματικής σχολής και να έχει εμφανισθεί για πρώτη φορά στο θέατρο, επαγγελματικά, τα τελευταία χρόνια. Τη συνολικότερη οργάνωση - όπως κάθε χρόνο - επιμελήθηκε ο Σταμάτης Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...