Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Προσφορά στην τέχνη

Με κάθε λαμπρότητα και παρουσία πολιτικών, καλλιτεχνών και πλήθους ξεχωριστών φίλων του Μιχάλη Κακογιάννη και της οικογένειάς του έγιναν τα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος ταξίδεψε ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό στην Αθήνα.

Επίσης για τα εγκαίνια βρέθηκε για λίγες ώρες στην Αθήνα ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, όπως και οι αδελφές του Μ. Κακογιάννη Στέλλα Σουλιώτη και Γιαννούλλα Κακογιάννη-Wakefield, και η φίλη και συνεργάτις του Γιαέλ Νταγιάν.

Τα αποσπάσματα του καλλιτεχνικού προγράμματος από τα κινηματογραφικά έργα του «Ιφιγένεια εν Αυλίδι», «Τρωάδες» και «Ηλέκτρα» ερμήνευσαν ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης. Η εκδήλωση έκλεισε με τη νέα σκηνοθεσία Κακογιάννη της σκηνής του μπαλκονιού από το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Σαίξπηρ.

Οσο για την έκθεση «Μελίνα, Παιδεία, Πολιτισμός», το Ιδρυμα Ευγενίδου τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας καλωσορίζοντας το 2010 και εγκαινίασε το εκθεσιακό πρόγραμμά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...