Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011

Η Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης στην Πρέβεζα

Με την νέα παραγωγή της όπερας «Ο Νίξον στην Κίνα» του Αμερικανού συνθέτη Τζων Άνταμς συνεχίζονται οι απευθείας μεταδόσεις από το Lincoln Center της Μετροπόλιταν Όπερας της Νέας Υόρκης, που διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας» και παρουσιάζει στο φιλόμουσο κοινό της πόλης.
 
Η προβολή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, ώρα 8 μ.μ. ακριβώς, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας (πρώην Όαση), όπου υψηλής ποιότητας μηχανήματα «ταξιδεύουν» το κοινό στην Όπερα της Νέας Υόρκης, ενώ οι παραστάσεις, που μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο, συνοδεύονται από υπότιτλους στα ελληνικά."
 
Όλες οι όπερες μου έχουν ασχοληθεί σε ψυχολογικό επίπεδο με την αμερικανική μυθολογία", λέει ο συνθέτης Τζων Άνταμς, ο οποίος διευθύνει την πρεμιέρα της πιο διάσημης όπερας του.
 
"Η συνάντηση του Νίξον με τον Μάο είναι μια μυθολογική στιγμή στην παγκόσμια ιστορία, ιδιαίτερα την αμερικανική ιστορία." λέει ο διακεκριμένος σκηνοθέτης Πήτερ Σέλαρς και επί μακρόν συνεργάτης του συνθέτη που κάνει το ντεμπούτο του στη ΜΕΤ με αυτή την πρωτοποριακή όπερα του 1987. 
 
Η όπερα είναι μια εξερεύνηση της ανθρώπινης αλήθειας πέρα από τα πρωτοσέλιδα γύρω από την επίσκεψη του προέδρου Νίξον το 1972 στην κομμουνιστική Κίνα. Ο βαρύτονος Τζέιμς Μανταλένα στο πρωταγωνιστικό ρόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...