Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Εβαλαν φωτιά στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κούν

Επίθεση με εμπρηστική ύλη πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο από ομάδα 40 ατόμων στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν.

Οι δράστες εμφανίσθηκαν έξω από το θέατρο και ενώ ο κόσμος είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται για να παρακολουθήσει την παράσταση.

Οι δράστες κατέβασαν τη μαρκίζα, μπήκαν στο θέατρο, όπου προξένησαν εκτεταμένες ζημίες και έφυγαν προς το σταθμό μετρό «Ακρόπολης».
Το θέατρο ανέβαζε την παράσταση «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ, μια ιστορία του Σταθμού Λαρίσης». Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για φιλάθλους του Ολυμπιακού, ενώ κάποιοι αναφέρουν ότι οι δράστες έλεγαν και συνθήματα υπέρ του Ολυμπιακού.

Το θεατρικό έργο αναφέρεται στην κάθοδο 2.500 οπαδών του ΠΑΟΚ σιδηροδρομικώς στην Αθήνα για τον αγώνα της ομάδας τους με τον Ολυμπιακό, όπου συμμετείχαν και δύο νεαρές γυναίκες οπαδοί. Εκείνες όμως είχαν σκοπό να συναντήσουν στον Σταθμό Λαρίσης ένα διάσημο Έλληνα ποπ τραγουδιστή από τον οποίο η μικρότερη έχει ζητήσει -με επιστολή της - ραντεβού. Εν συνεχεία βέβαια διαδραματίζονται τα γνωστά που είχαν συμβεί την περίοδο 1998-99, μετά την επεισοδιακή νίκη του Ολυμπιακού με 2-1.

 Π. Γερουλάνος: Ανεπίτρεπτη η βία στα θέατρα

 Ανεπίτρεπτη η βία στα θέατρα. Δεν θα περάσουν αυτές οι συμπεριφορές, δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, αναφερόμενος στην επίθεση που δέχθηκε την Παρασκευή το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, στην οδό Φρυνίχου στην Πλάκα πριν από την πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης με τον τίτλο «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ».
Το υπουργείο Πολιτισμού θα αναλάβει την οικονομική κάλυψη όλων των ζημιών στο θέατρο.
Περίπου 25 άγνωστοι εισέβαλαν στο θέατρο και με μολότοφ, καπνογόνα, σιδερολοστούς και άλλα όργανα έκαψαν και κατέστρεψαν σε μεγάλο ποσοστό την θεατρική σκηνή.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Σε ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για την επίθεση χούλιγκανς στο Θέατρο Τέχνης αναφέρονται τα εξής:

"Η Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τα φαινόμενα βίας που παίρνουν χαρακτήρα επιδημίας και περιλαμβάνουν όλο το φάσμα της ελληνικής κοινωνίας. Τελευταίο κρούσμα η οργανωμένη επίθεση από χούλιγκανς ποδοσφαιρικής ομάδας στο θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν»!

Κοινός παρανομαστής όλων αυτών των φαινομένων είναι η αδυναμία ανοχής απέναντι στη διαφορετική άποψη. Η ελληνική κοινωνία και τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας δεν μπορεί να παρακολουθούν με απάθεια την παράλογη διόγκωση της βίας. Φτάνει πια! "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...