Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Η Βασιλική του Αγίου Μάρκου αναβιώνει στο Ηράκλειο

Στα πλαίσια της ενίσχυσης της τουριστικής προβολής της Κρήτης και προκειμένου να γίνει το Ηράκλειο πόλος έλξης επισκεπτών, ο Δήμος Ηρακλείου προτίθεται  να συμβάλει στη διοργάνωση ενός πολύ σημαντικού πολιτιστικού γεγονότος, Διεθνούς επιπέδου.

Μετά από συνεννόηση με το Καθηγητή κ. Ν. Χρ. Σταμπολίδη, ανασκαφέα της Ελεύθερνας, και την προϊσταμένη της ΚΓ Ε.Π.Κ.Α. κ. Α. Κάντα η Δημοτική Αρχή προτείνει τη διοργάνωση έκθεσης στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου με τίτλο ¨Η Κρήτη γεννά… η Αρχαιολογία τίκτει. Αριστουργήματα πρόσφατων αρχαιολογικών ανακαλύψεων στο νησί¨ ενώ ελπίζει ότι θα υπάρξει και από την πλευρά του ΥΠ.ΠΟ.&Τ. την έγκριση και τη συμπαράστασή του για το πολιτιστικό αυτό γεγονός.

Εκθέματα

Η έκθεση θα περιλαμβάνει έως 300 αριστουργηματικά αντικείμενα, νέα ευρήματα, τα οποία δεν έχουν ποτέ εκτεθεί κατά το παρελθόν και ανήκουν σε όλες τις φάσεις του Κρητικού πολιτισμού.

Τα αντικείμενα αυτά προέρχονται από ανασκαφές της Κεντρικής, Δυτική και Ανατολικής Κρήτης, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων φυλάσσεται σήμερα στις αποθήκες της ΚΓ ΕΠΚΑ και επομένως, ελάχιστο μόνο μέρος θα απαιτηθεί να μεταφερθεί από αλλού. Μικρός, καλαίσθητος οδηγός στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα θα συνοδεύει την έκθεση.

Η Βασιλική του Αγίου Μάρκου θα φιλοξενήσει την Έκθεση

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί σ’ ένα από τα πιο σημαντικά κτίρια του Ιστορικού Κέντρου της πόλης, τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, όπου έχουν εκτεθεί κατά το παρελθόν, μεγάλης αξίας έργα και από ξένα μουσεία (π.χ πίνακες του Ελ Γκρέκο, Κρητικές Εικόνες, κ.α) και η ασφάλεια του χώρου είναι πλήρως εξασφαλισμένη.

http://www.flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...